Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:39 | 09/11/2021

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Ολυμπιακή Συνεργασία 21» με τη συμμετοχή της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος» και αμερικανικών δυνάμεων του 1st Battalion/16th Infantry Regiment/1st Infantry Division στο πεδίο βολής Πετροχωρίου Ξάνθης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), με καθεστώς παρατηρητή στην άσκηση, που θα ολοκληρωθεί στις 16 Νοεμβρίου, συμμετέχουν η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Η «Ολυμπιακή Συνεργασία 21» διεξάγεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ και του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Πρόκειται για διμερή τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων επιπέδου τακτικού συγκροτήματος επιλαρχίας μέσων αρμάτων, διπλής ενεργείας με χρήση συστημάτων εξομοίωσης τακτικής εμπλοκής.

Σκοπός άσκησης είναι η διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας και των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της ικανότητας των συμμετεχόντων στη σχεδίαση, οργάνωση και εκτέλεση επιχειρήσεων συνδυασμένων όπλων.

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis