Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:13 | 16/09/2018

«Περιπολίες» χούλιγκαν με… εξακριβώσεις οπαδικών φρονημάτων, καταδιώξεις, «μπλόκα», ενέδρες, ραντεβού συμπλοκών, καταδρομικές επιθέσεις σε συνδέσμους φιλάθλων και… καφενεία που συχνάζουν, συνθέτουν το επικίνδυνο σκηνικό της αθλητικής χρονιάς, η οποία έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αξιολογώντας πληροφορίες και συγκεκριμένες ενέργειες ανησυχούν πως αυτή η χρονιά θα έχει αιματηρές και ελπίζουν όχι θανατηφόρες εξελίξεις, όπως στην περίπτωση του Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 στην Παιανία. Από τέλη Αυγούστου έως και χθες, είχαν καταγραφεί τέσσερα επικίνδυνα περιστατικά, με τελευταίο αυτό που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στον Κολωνό, όταν περίπου 30 άτομα, επιτέθηκαν σε σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ, όπου τραυματίστηκε ένα άτομα, ενώ υπέστησαν φθορές τουλάχιστον δέκα οχήματα. Η ανησυχία των αρμόδιων αξιωματικών μεγεθύνεται καθώς θα διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες του Champion League και Europa League, με τους οπαδούς κάποιων ξένων ομάδων να διατηρούν «βεντέτα» με αντίστοιχους των ελληνικών.   

[custom:google-ads]

«Περιπολία» και μαχαίρωμα 

Στις 22:00 το βράδυ της 31ης Αυγούστου μία ομάδα περίπου 50 ατόμων, που επέβαιναν σε 30 μοτοσυκλέτες, φορώντας κράνη και κουκούλες … περιπολούσαν στη Λεωφόρο Αθηνών και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό. Κατά τη διάρκεια της «περιπολίας» εντόπισαν επτά άτομα που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσυκλέτες, τους οποίους αρχικά έβριζαν και τους προέτρεπαν να σταματήσουν.

Μετά από καταδίωξη, κατάφεραν να «μπλοκάρουν», τους τέσσερις από αυτούς στην οδό Δυρραχίου. Εκεί με ρόπαλα τραυμάτισαν τους τρεις, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ ένας τέταρτος τραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι στον πνεύμονα και υπέστη ρήξη σπλήνας. 

Σύμφωνα με καταθέσεις των θυμάτων, οι δράστες τη στιγμή της επίθεσης φώναζαν: «Γ…. τον Παναθηναϊκό Ολε Ολέ Ολυμπιακέ», καθώς και παρεμφερή συνθήματα, ενώ ένας από τους δράστες φορούσε κουκούλα του Ολυμπιακού.

Την επόμενη μέρα στο Περιστέρι, περίπου 20 άτομα σταμάτησαν δύο παιδιά 12 και 13 χρόνων, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, και όταν απάντησαν, άρχισαν να τους ξυλοφορτώνουν φωνάζοντας «εδώ μόνο Παναθηναϊκός». Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς τους δεν θέλησαν να υποβάλλουν μήνυση φοβούμενοι αντίποινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αντίποινα» στον Κολωνό

Στις 21:25 το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου περίπου 40 οπαδοί του Παναθηναϊκού, φορώντας κράνη και κουκούλες, προσέγγισαν με μοτοσυκλέτες, στις οποίες είχαν καλύψει το γραμματικό μέρος των πινακίδων κυκλοφορίας τους, καφετέρια στην οδό Τριπόλεως 12 στον Κολωνό. Αρχικά προσέγγισαν δύο 20χρονους που κάθονταν έξω από το κατάστημα και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν και να τους κλωτσούν, πετώντας παράλληλα καρέκλες πάνω τους. Ο ένας τραυματίστηκε στο μάτι και ο δεύτερος στη μέση. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν στις μοτοσυκλέτες και κινήθηκαν προς την οδό Διστόμου.

Πέντε λεπτά μετά στάθμευσαν στη συμβολή των οδών Βιζυής και Μαρώνειας, κινήθηκαν πεζή κρατώντας ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα, μέσω των οδών Μαδύτου και Αγίας Σοφίας προς την Πλατεία Πανταζοπούλου. Έφθασαν έξω από άλλα καφετέρια, φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και προξένησαν φθορές με φωτοβολίδες, ρόπαλα και καρέκλες, εσωτερικά και εξωτερικά του καταστήματος.

Εκμεταλλευόμενοι την διαφυγή πελατών, προέβησαν και σε κλοπές από τα τραπέζια. Άρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα πορτοφόλι με 200 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές και σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Ο σύνδεσμος της ΑΕΚ

Η τελευταία πράξη του «πολέμου» των χούλιγκαν, που άφησε πίσω της έναν τραυματία και κατεστραμμένα οχήματα, εξελίχθηκε στις 21:15, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, και πάλι στον Κολωνό. Μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες έφθασαν έξω από τον σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ, στη συμβολή των οδών Αθανάτων 19 και Αυλώνος. Δεν είχαν διακριτικά κάποιας αντίπαλης ομάδας, και φορούσαν κράνη και κουκούλες.

Με πέτρες και ρόπαλα προκάλεσαν φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα και πέντε μοτοσυκλέτες, ενώ επιτέθηκαν σε δέκα άτομα που βρίσκονταν εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πρόλαβαν και ξυλοφόρτωσαν ένα άτομο, το οποίο τραυματίστηκε ελαφρά. Μετά την επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε 15 προσαγωγές ατόμων, τα οποία λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στην καταδρομική επίθεση.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

thetoc.gr

ΣHMANTIKO ΘΕΜΑ:
Δικαιώνονται οι αγωγές για την άνιση καταβολή του επιδόματος εξομάλυνσης μεταξύ συζύγων με τέκνα των Σωμάτων Ασφαλείας
Δικαιώνονται οι αγωγές για την άνιση καταβολή του επιδόματος εξομάλυνσης μεταξύ συζύγων με τέκνα των Σωμάτων Ασφαλείας
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis