Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:39 | 01/10/2021

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ, καθώς νέα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας που δημοσιοποιήθηκαν εχτές Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζουν αύξηση κατά 15 % στις αυτοκτονίες στρατιωτών, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό στους αρμόδιους επιτελείς.

Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσε και η USA Today, επικαλούμενη πηγές τόσο του Κογκρέσου όσο και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι 580 στρατιώτες των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έδωσαν τέλος στη ζωή τους το 2020.

Πρόκειται για έναν αριθμό που σίγουρα έχει «θορυβήσει» τους Αμερικανούς, καθώς οι 580 αυτοκτονίες δείχνουν μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με το 2019 (504 αυτοκτονίες), όμως από την άλλη το 2019 είχαν σημειωθεί λιγότερες αυτοκτονίες από το 2018 (543 αυτοκτονίες). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλάσκα αποτελεί την περιοχή με αρκετές αυτοκτονίες, αφού εκεί σημειώθηκαν έξι μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του 2020. Από την μεριά του, ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ (U.S Army) έχει δαπανήσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των στρατευμέτων που υπηρετούν στις βάσεις της Πολιτείας.

Μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περισσότεροι από 30.000 στελέχη που είναι είτε στην ενεργό υπηρεσία είτε απόστρατοι βετεράνοι πολέμων μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, έχουν αφαιρέσει τη ζωή τους. Ο αριθμός αυτός, αναφέρει η μελέτη, ήταν σχεδόν τριπλάσιος από τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το αμερικανικό Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι αυτοκτονίες βετεράνων το 2019 μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα 12 χρόνια.

Με πληροφορίες από: The Hill 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis