Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:05 | 19/10/2018

Το καζάνι του τηλεοπτικού τοπίου συνεχίζει να βράζει και στο επίκεντρο παραμένει το Mega, με τη συνέχεια να κρύβει εκπλήξεις και μεγάλες ανατροπές που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στον κόσμο των media. 

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει τις προσφυγές της Τηλέτυπος και των εργαζομένων, με τις οποίες ζητούσαν να μην «πέσει» το σήμα του καναλιού, είναι γεγονός. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να σταλεί και επίσημα στο ΕΣΡ και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο φινάλε. 

[custom:google-ads]

Την ίδια στιγμή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ένας από τους μεγαλομετόχους του Mega, κατέθεσε αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την έκτη άδεια γενικού περιεχομένου, μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι. Η συγκεκριμένη κίνηση, βέβαια, φαίνεται ότι δεν σχετίζεται με το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι, όμως σίγουρα δημιουργεί νέα δεδομένα στο κομμάτι της ταινιοθήκης του Mega. 

Η ταινιοθήκη αποτέλεσε, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησαν τα σοβαρά προβλήματα, ανάσα ζωής για το σταθμό, καταφέρνοντας να διατηρήσει τα ποσοστά τηλεθέασης σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που οι επαναλήψεις των κωμικών σειρών, όπως των «Πάρα Πέντε», «Πενήντα-Πενήντα», «Είσαι το ταίρι μου», αλλά και των δραματικών, όπως των «Κλεμμένων ονείρων», «Ζωή της άλλης», σημείωναν υψηλότερα ποσοστά από προγράμματα του ανταγωνισμού. 

Για τους παραπάνω λόγους, η ταινιοθήκη αποτελεί θήραμα για τους περισσότερους καναλάρχες. Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Αλαφούζος και Θοδωρής Κυριακού είναι γνωστό ότι σκοπεύουν να «χτυπήσουν» με μεγάλα ποσά την ταινιοθήκη, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού. Σαββίδης και Μαρινάκης έχουν αποδείξει ότι πάντα αποκτούν αυτό που επιθυμούν, διαθέτοντας τα κατάλληλα μέσα, και αν συμβεί το παραπάνω το «παιχνίδι» θα μετατραπεί σε σκληρή υπόθεση. Είναι λογικό για τους δύο τελευταίους άνδρες, νέους παίκτες στο χώρο, οι σειρές του Mega να έχουν μεγαλύτερη αξία, καθώς τόσο το Open όσο και το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη που θα διαμορφωθεί δεν έχουν παλαιότερο και αξιοποιήσιμο υλικό. 

Να σημειωθεί, επίσης, ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ταινιοθήκη θα βγει σε πλειστηριασμό μέσω της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης. Άλλωστε, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για την υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου. Αν γίνει δεκτή, ο ειδικός διαχειριστής θα αποτιμήσει ποια «κομμάτια» του καναλιού θα πωληθούν.

Πηγή:  reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis