Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:38 | 05/09/2021

Το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας που περιλαμβάνει περιπολίες με drones, ελικόπτερα, ακροβολισμένους αστυνομικούς από δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ όπως αναφέρει το MEGA.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά συνδικάτα, σύλλογοι, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί δίνουν ραντεβού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για συλλαλητήρια.

«Μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. σε αντιεμβολιαστές

Στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια το παρόν θα δώσουν και ανεμβολίαστοι διαδηλωτές από την Αθήνα και την επαρχία.

Στόχος της αστυνομίας είναι να οχυρώσει το κέντρο της πόλης. Θα τοποθετήσει στην λεωφόρο Στρατού κλούβες και θα στήσει οδοφράγματα με προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να κόψει την πορεία των διαδηλωτών προς το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Στα γραφεία της Ασφάλειας φτάνουν ήδη πληροφορίες για μεγάλες κινητοποιήσεις αντιεμβολιαστών που θα έρθουν στην Θεσσαλονίκη με πούλμαν. Άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ελέγχουν ήδη εξονυχιστικά κάθε ιστοσελίδα για ραντεβού μη εμβολιασμένων μέσω των social media.

Όλες οι πορείες θα καταλήξουν στην πλατεία της ΧΑΝΘ με στόχο να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν τον χώρο των επισήμων.

[custom:google-ads]

Drones και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα επιβλέπει από αέρος την κίνηση ενώ άντρες της Ασφάλειας θα ακροβολιστούν στα κτίρια περιμετρικά του κέντρου.

Η ΟΠΚΕ, οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ θα κάνουν συνεχώς περιπολίες στους δρόμους, ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα ελέγχου και στις δύο εισόδους της πόλης ανατολικά και δυτικά.

Έχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις

Να σημειωθεί ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει ανακοινώσει το ΠΑΜΕ το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:00 στην πλατεία της ΧΑΝΘ, ενώ σε πορεία καλεί και η ΑΔΕΔΥ τους διαδηλωτές την ίδια ώρα από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Παράλληλα στις 18:00 το απόγευμα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα, ενώ η ΟΚΔΕ έχει δώσει ραντεβού στην οδό Αγ. Σοφίας με προορισμό τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Να σημειωθεί ότι η φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει και μια ιδιαιτερότητα. Οι επισκέπτες θα εισέρχονται έχοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης.

Αστυνομικοί γι’ αυτόν τον λόγο θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ από την πλευρά της Εγνατίας αλλά και γύρω από το ΑΠΘ.


 

Πηγή: newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis