Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:10 | 07/09/2015

Μια σκληρή προεκλογική κόντρα ανάμεσα στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και την Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ενώ στο προσκήνιο βρίσκεται και το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα βαριές καταγγελίες σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση των εξοπλιστικών απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατηγόρησε την κα Κωνσταντοπούλου ότι «πήρε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά στις 21 Ιανουαρίου και η δικογραφία αυτή δεν έφτασε ποτέ στην Ολομέλεια».

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «έβαλε νερό στο κρασί της» και πρόσθεσε ότι «οι υποθέσεις αυτές έπρεπε να είχαν πάει στην Ολομέλεια». Στο ερώτημα αν υπήρχε σκοπιμότητα από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Πάνος Καμμένος είπε «δεν ξέρω αν είχε σκοπιμότητα πάντως το ότι ο πατέρας της εν συνεχεία εμφανίστηκε ως δικηγόρος του Γερμανού στην υπόθεση των υποβρυχίων, με ενοχλεί πάρα πολύ».

«Άμα είσαι συνήγορος στην υπόθεση των υποβρυχίων που έρχεται η ίδια να φέρει στην Ολομέλεια, είναι μια υπόθεση» τόνισε, ενώ έκανε λόγο και για σχέσεις της κας Κωνσταντοπούλου με τον Αντώνη Κάντα.

«Μαθαίνω ότι υπήρχαν σχέσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον κ. Κάντα. Αυτά είναι θέματα που εμένα τουλάχιστον μ' ενοχλούν πάρα πολύ διότι η κυβέρνηση αυτή, εαν πήρε μια εντολή, η πρώτη εντολή που πήρε είναι να χτυπήσει τη διαφθορά» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα πριν ο ίδιος μιλήσει στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους, επειδή άλλα είπαν και άλλα τελικά έκαναν. Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους επειδή είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και τελικά ψήφισαν τo χειρότερo», είπε.

Η κα Κωνσταντοπούλου κατονόμασε συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που σύμφωνα με την ίδια, συνδέονται με το πρώην πρωθυπουργικό περιβάλλον και υποστήριξε ότι την συκοφαντούν πως απέκρυψε και αποσιώπησε μία δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και επιπροσθέτως ότι έκανε άλλα ως πρόεδρος της Βουλής, από όσα έλεγε ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανεξάρτητη βουλευτής ενέταξε αυτή την επίθεση, όπως την χαρακτήρισε, σε μία απόπειρα αποδόμησης της προσωπικότητας της,.

Σε μία ευθεία αναφορά στην Αλέξη Τσίπρα, επανέλαβε ότι η ίδια, αντίθετα με άλλους, έχει το δυσμενές προνόμιο να έχει πει και να έχει κάνει ως πρόεδρος της Βουλής, αυτά για τα οποία αγωνίστηκε ως βουλευτής, τον οποίο και κατηγόρησε για ασυνέπεια και ότι υπό το κράτος πανικού, προχώρησε σε επανειλημμένες κυβιστήσεις, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Χαρακτήρισε απολύτως ψευδείς και τερατώδεις τις καταγγελίες του κ. Καμμένου μέσω του ΣΚΑΪ, ο οποίος την κατηγόρησε πως καθυστέρησε να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα των υποβρυχίων και άλλες υποθέσεις για τα εξοπλιστικά. Μάλιστα ο κ. Καμμένος διερωτήθηκε ποιες ήταν οι σχέσεις της με τον πρώην γραμματέα εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Αμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, κα. Μ. Χρυσοβελώνη, η οποιά με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «ανυπόστατους» τους ισχυρισμούς της κα. Κωνσταντοπούλου σχετικά με τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά

«Στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της πρώην Προέδρου της Βουλής σχετικά με τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά απαντούμε:

Πρώτον: Για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών απαιτούνται οι υπογραφές τριάντα βουλευτών και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε δεκατρείς βουλευτές.

Δεύτερον: η σχετική δικογραφία παραδόθηκε από την κα Κωνσταντοπούλου στον κ. Καμμένο μια ημέρα αφότου έκλεισε η Βουλή.

Και τρίτον: επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε πως η ίδια ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι της εστάλη η δικογραφία για τα εξοπλιστικά από τη Δικαιοσύνη, ρωτάμε ευθέως: πότε προέβη στη σχετική ανακοίνωση και αν δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Στην Ελλάδα, πάντως, λέμε όταν ένα μικρό παιδάκι πνίγεται, «ο νονός, ο νονός…».

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis