Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 06/05/2020
Η ανακοίνωση του Δόκιμου Υπαστυνόμου Πασπάλη Θεόδωρου αντιπροσώπου ΕΝΑΞΙΑ στην ΠΟΑΞΙΑ 

Μάρτιος 2020 και ο COVID-19 χαρακτηρίζεται ως παγκόσμια πανδημία ... Η ελληνική κυβέρνηση, δείχνοντας τα κατάλληλα αντανακλαστικά, αναβάλλει τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αναβάλλει τη χορήγηση αδειών του αστυνομικού προσωπικού και προσπαθεί με ό,τι μέσα διαθέτει να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή μάστιγα ...

 
Απρίλιος 2020 και οι Δόκιμοι όλων των Αστυνομικών Σχολών έχουν διατεθεί σε Αστυνομικά Τμήματα για να ενισχύσουν την προσπάθεια του κράτους στην αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού ...
 
Μάιος 2020 και όντας ήδη 2 μήνες κλειστές οι Αστυνομικές Σχολές, γίνεται συζήτηση για χορήγηση άδειας του Πάσχα, ενώ ισχύει η απαγόρευση εξόδου από τις Περιφέρειες και ενώ έχουν χαθεί ήδη 2 μήνες μαθημάτων και αστυνομικής εκπαίδευσης.
 
Πιστεύω πως οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν πως κρίνεται αναγκαίο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το πρόγραμμα σπουδών κάθε εκπαιδευτικού εξαμήνου και εφόσον περατωθούν όλες οι διαδικασίες, τότε να χορηγηθεί η «χρωστούμενη» άδεια του Πάσχα.
 
Τα κατά της χορήγησης άδειας τον Μάιο :
 
Περάτωση του εκπαιδευτικού εξαμήνου, με επιπλέον καθυστέρηση πέραν των 2 μηνών.
 
Περισσότερες πιθανότητες εξάπλωσης του ιού, εξαιτίας της πρόσφατης έξαρσής του.
 
Έλλειψη δυνατότητας επίσκεψης των συγγενικών τους προσώπων α' βαθμού στην επαρχία, εξαιτίας της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Περιφέρειας.
 
Σε περίπτωση που επιτραπεί η μετακίνηση εκτός Περιφέρειας, από τη στιγμή που ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης εκτός Περιφέρειας πρώτης κατοικίας, μηδενός εξαιρουμένου, θεωρώ ασυμβίβαστη την κατ' εξαίρεση μετάβαση των Δοκίμων στις Περιφέρειες κατοικίας τους. Αυτό θα έχει ως άμεσο αντίκτυπο τόσο στην αξιοπιστία του προσώπου της ΕΛ.ΑΣ. ως προς την τήρηση της ισονομίας μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών όσο και στην αύξηση των πιθανοτήτων μετάδοσής του ιού στις επαρχιακές περιοχές.
 
Τα υπέρ της χορήγησης άδειας την καλοκαιρινή περίοδο :
 
Περάτωση του εκπαιδευτικού εξαμήνου το ταχύτερο δυνατόν.
 
Δυνατότητα επίσκεψης των συγγενικών τους προσώπων α' βαθμού στην επαρχία.
 
Λιγότερες πιθανότητες εξάπλωσης του ιού, λόγω της παρέλευσης της κρίσιμης περιόδου έξαρσής του.
 
Συγκεκριμένα, οι Δόκιμοι, κατά τη έκτελεση της υπηρεσίας τους στα Αστυνομικά Τμήματα, συναναστρέφονται καθημερινά με δεκάδες πολίτες και κρατούμενους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ύποπτα κρούσματα και μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό, όμως λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, να αποτελούν ασυμπτωματικούς φορείς του. Έτσι, με την μετάβασή τους στον τόπο κατοικίας τους σε χρόνο προγενέστερο της καλοκαιρινής περιόδου, όπου διαμένουν γονείς και άλλοι συγγενείς, καθίσταται πιθανή η ακούσια μετάδοση του COVID-19, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των προαναφερθέτων συγγενών, οι οποίοι εξαιτίας του αυξημένου της ηλικίας τους, εντάσσονται αυτόματα στις ευπαθείς ομάδες.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία λήψης της συγκεκριμένης άδειας του Πάσχα, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του αστυνομικού σώματος αλλά επηρεάζει ΜΟΝΟ τους ίδιους τους Δόκιμους ! 
 
Με γνώμονα τα ανωτέρω λογικά επιχειρήματα, πιστεύω πως η άδεια θα πρέπει να χορηγηθεί στους Δόκιμους Υπαστυνόμους και Αστυφύλακες του πρώτου έτους, κατόπιν της ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού εξαμήνου τους.
 
Όσον αφορά τους τεταρτοετείς Δόκιμους Υπαστυνόμους να χορηγηθεί, αφού ολοκληρωθεί η τελευταία εξεταστική και πριν ονομαστούν Υπαστυνόμοι Β', διάστημα που συνήθως διαρκεί 20 ημέρες, απαιτούμενος χρόνος για τη διόρθωση των επίσημων γραπτών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελικές σειρές εξόδου από τη Σχολή Αξιωματικών.

 


 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis