Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 07/01/2015

 

Σε απάντηση των πολλών ερωτήσεων που έχω δεχθεί από συναδέλφους σε σχέση με το εκλογικό επίδομα και τις άδειες που δικαιούμαστε, ισχύουν τα εξής:

Δικαιούχοι του εκλογικού επιδόματος είναι οι εν ενεργεία αξιωματικοί, ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες, αστυφύλακες, ειδικοί φρουροί και οι εκπαιδευόμενοι.

Επίσης δικαιούχοι είναι και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

ΔΕΝ δικαιούνται το εκλογικό επίδομα όσοι κάνουν χρήση αδείας οποιουδήποτε είδους, όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αργία, αυθαίρετη απουσία, ελεύθεροι υπηρεσίας, αναρρωτικής άδειας και νοσηλείας σε νοσοκομείο ή την οικία τους, ΕΚΤΟΣ αυτών των αδειών που θα χορηγηθούν για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, την εκπλήρωση των συνδικαλιστικών υποχρεώσεων του Ν. 2265/1994 (η συνδικαλιστική άδεια δεν συνιστά απουσία από την υπηρεσία αλλά απαλλαγή από την άσκηση των αστυνομικών καθηκόντων προς εκπλήρωση των συνδικαλιστικών υποχρεώσεων) και την άδεια αιμοδοσίας που προβλέπεται από το άρθρο 39 του Π.Δ. 584/1985.

Ωστόσο όσοι συνάδελφοι λάβουν άδεια για να καλύψουν προσωπικές-οικογενειακές ανάγκες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δικαιούνται μειωμένο επίδομα ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος. Η έγκριση της κανονικής ή της βραχείας αδείας για όσους υπηρετούν στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη δίνεται από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή αντίστοιχα.

Πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καταβάλλοντας εκλογικό επίδομα αντάξιο της εργασίας μας και των υπηρεσιών μας και να μη μας δώσει άλλη μία φορά «φιλοδώρημα».

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τον άδικο διαχωρισμό μας από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ως προς το ύψος του εκλογικού επιδόματος, διότι αφενός η συνεισφορά της ΕΛ.ΑΣ. στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας είναι αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίσιμη από την Ελληνική Κοινωνία και αφετέρου το φιλότιμο και η υπομονή μας τελείωσε.

ΦΕΤΚΟΣ Π.ΣΤΑΥΡΟΣ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Θεσ/νίκης
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης

skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis