Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:55 | 04/02/2015
 
Πολλές οι προσδοκίες πού τρέφουν οι Έλληνες Αστυνομικοί σχετικά με την πλήρη υλοποίηση της απόφασης του ΣΤΕ από την νέα κυβέρνηση, η οποία χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές αλλαγές στα Σώματα Ασφαλείας, ενω την ίδια στιγμή είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η ριζική ανάδιοργάνωση πολλών υπηρεσιών.
 
Οι περισσότερες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα λειτουργούν στηριζόμενες στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμο του προσωπικού της, που με την παρουσία και την υπερεργασία του προσπαθεί να καλύψει ελλείψεις και κενά υπηρεσιών που εχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα έτη. 
 
Την ίδια στιγμή επιχειρησιακα μέσα έχουν απαξιωθεί, και ένα μεγάλο μέρος αυτών βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών και έλλειψης συντήρησης, με αποτέλεσμα πολλά μηχανοκίνητα οχήματα να δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως.
Η δυσλειτουργία στις ασύρματες επικοινωνίες με το κέντρο επιχειρήσεων παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, μετά από την κατάργηση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας tetra.
 
Η Άμεση Δράση Αττικής με μεγάλη κοινωνική προσφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος αποδυναμώνεται συνεχώς, καθώς πολλοί συνάδελφοι καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία στο κέντρο κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλεζα αλλά και σε διάφορα μέτρα τάξης ποδοσφαιρικων αγώνων, ενω παράλληλα αρκετά περιπολικά χρησιμοποιουνται μόνο σε ειδικά συγκεκριμένα δρομολόγια, ή στην φύλαξη οικίας πολιτικών, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μεγάλο κενό στην κάλυψη αναγκών αστυνομευσεις στις υπόλοιπες περιοχές, αλλά και μεγάλη καθυστέρηση στην συνεχή παροχή υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες. Το πρόβλημα δε γίνεται εντονότερο όταν λόγω καιρικών συνθηκών οι μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ακινητοποιπουνται.
 
Βασικό ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ είναι να απαλλαχθη άμεσα πλήρως απο κάθε πάρεργο, ώστε οι αστυνομικοί να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την αποστολή τους. 
 
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Έλληνες Αστυνομικοί είναι πολλά και σοβαρά, γι αυτό θα ήθελα να ευχηθώ στην καινούργια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ζωή του συνόλου των πολιτών μας και του συνόλου των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφάλειας.
 
Εμφάνιση CYMERA_20150204_005101-1.jpgΧριστάκος Γιώργος Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ιδρυτικό μέλος Ε.Κ.Μ.Α.
ΠΗΓΗ: bloko.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis