Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:30 | 18/12/2014

 

Σε επαφές μας με συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι στα (ΕΧΠΑ)μας αναφέρθηκε το σοβαρό πρόβλημα της απουσίας γιατρού στο χώρο κράτησης των αλλοδαπών.

΄Αμεσα τα μέλη του συνδυασμού μας ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος και ΔΑΓΚΛΗΣ Δημήτριος μέλη της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας της ΠΟΑΣΥ έφεραν το θέμα τόσο στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας την 16/12/2014 όσο και στις εργασίες της επιτροπής προκείμενου την άμεση αντιμετώπιση του ΕΧΠΑ [Ειδικός Χώρος Παραμονης Αλλοδαπών] Φυλακίου Έβρου που συστεγάζεται με το Τ.Σ.Φ. Κυπρίνου της Δ.Α. Ορεστιάδας.

Χρειάζεται άμεσα πρόσληψη ή απόσπαση ιατρικού προσωπικού, ιατρού και νοσηλευτή που να εξετάζουν τους διαμένοντες παράνομους μετανάστες μακράς κράτησης, προκειμένου διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία αλλά και να αποφευχθεί και η συχνή μετακίνηση στο Νοσοκομείο για ιατρικά θέματα, για τα οποία θα αρκούσε μία συνταγογράφηση και χορήγηση θεραπείας και εκτός από δαπάνες εγκυμονεί και κίνδυνο απόδρασης.

Τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια, καθώς θα εξασφαλίστεί τόσο η πρωτοβάθμια παροχή υγείας και θα εξαλείφθει ο κίνδυνος αποδράσεων μέσα απο τις συχνές μετακινήσεις τους στα νοσοκομεία Παλαιότερα το πρόγραμμα χρηματοδοτούνταν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ,το οποίο λοόγω της έλλειψης κονδυλίων σταμάτησε με αποτέλεσμα την επανεμφάνιση ενός προβλήματος που είχε αντιμετωπιστεί.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

enomenithessaloniki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis