Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:47 | 20/01/2022

 

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου το ΚΚΕ υπέβαλε στη Βουλή την υπ’ αριθ’ 1122 από 12/11/2021 Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητούσε να αποδοθούν τα οφειλόμενα εκτός έδρας στους Ειδικούς Φρουρούς της 6ης Σειράς, έπειτα από την απόσπασή τους στην Υπηρεσία πρακτικής τους. Ο Υπουργός κ. Τάκης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ με το’ υπ’ αριθ’ 7017/4/25709-γ’ από 6/12/2021 Έγγραφό του, απαντά αρνητικά στη σχετική Ερώτηση. Το επιχείρημα της απάντησης ήταν ότι οι συνάδελφοι εκπρόθεσμα διεκδίκησαν δικαστικώς τα οφειλόμενά τους εκτός έδρας, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγήσει στην νόμιμη απόρριψη του αιτήματος.

Η απάντηση του Υπουργού έρχεται σε συνέχεια της γενικότερης ρητορικής του, η οποία από τη μια πλευρά εξαίρει το έργο και την προσφορά των αστυνομικών, και από την άλλη δεν λαμβάνει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία ως αρμόδιος υπουργός για την ουσιαστική τους στήριξη. Πράγματι, στην πρώτη παράγραφο της εν λόγω Απάντησης μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «… το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική και επίπονη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αναλαμβάνουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την προστασία των εργασιακών και λοιπών δικαιωμάτων του…».

Ο Υπουργός παίρνοντας την σκυτάλη από τους Υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφήνει ανεπίλυτο ένα άδικο πρόβλημα ετών, το οποίο εύκολα μπορεί να επιλυθεί χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες, απλώς και μόνο με μια νομοθετική ρύθμιση. Ισχυρίζεται ότι έχουν ατομική ευθύνη όλοι εκείνοι οι -νέοι τότε- συνάδελφοι, οι οποίοι καλόπιστα εναπέθεσαν τις ελπίδες τους στην εύρυθμη λειτουργία τους κράτους, και δεν διεκδίκησαν τις αξιώσεις τους μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα, πράγμα το οποίο μάλιστα δεν γνώριζαν. Καμία σημασία φαίνεται δεν έχει για τον Υπουργό ότι το πρόβλημα αυτό γεννήθηκε από αμέλεια της Διοίκησης. Επίσης καμία σημασία δεν έχει για τον Υπουργό ότι οι συνάδελφοι πολλάκις είχαν προφορικές συνομιλίες με τους αρμόδιους Φορείς, και εκείνοι τους καλούσαν να είναι υπομονετικοί για την πίστωση των χρημάτων, διότι αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Από την άλλη μεριά, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στις τηλεοράσεις, υπερασπιζόμενοι την κυβερνητική πολιτική σχολιάζοντας άσχετα θέματα, αντί να αναδεικνύουν τα προβλήματά μας. Ενώ μάλιστα γνωρίζουν πως για τα προβλήματα αυτά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, περιορίζουν την κριτική τους σε… ευχολόγια προς αυτήν.

Ούτε μια λέξη δεν έχουν βρει να πουν για τους 502 συναδέλφους της 6ης Σειράς Ε.Φ., οι οποίοι έντεκα χρόνια τώρα, περιμένουν να τους χορηγηθεί ένα ποσό περί τα 500 € για τον καθένα, σχετικά με την εκτός έδρας αποζημίωση που δικαιούνται. Το συνολικό ποσό είναι εξαιρετικά περιορισμένο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα υπέρογκα ποσά που έχει δαπανήσει η κυβέρνηση σε αλλότριους με το συμφέρον του λαού μας σκοπούς (εξοπλιστικά προγράμματα, οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ και μεγάλων επιχειρήσεων). Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει υποχρέωση να επανεξετάσει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων και να δώσει τέλος σε μια αδικία πολλών ετών.

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών παρακολουθούμε στενά το ζήτημα και θα επανέλθουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να επιλυθεί. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο που διεκδικεί, και θα δίνει μάχη μαζί του ώστε να πραγματοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis