Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:10 | 06/10/2021

Έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2021

 

Αρ. Πρωτ.: 402/10/54-α

 

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

 

Κοιν.:   1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

             2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων

 

Θέμα:   «Δώδεκα χρόνια μετά, η συνάδελφος περιμένει δικαίωση»

 

            

Κύριε Υπουργέ,

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, σας ακούσαμε να αναφέρεστε στον διαρκή αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στην αναγκαιότητα διατήρησης αναλλοίωτης της μνήμης των θυμάτων της. Μεταξύ αυτών όμως υπάρχουν, δυστυχώς, και συνάδελφοί μας που δεν έχουν τύχει της ίδιας μέριμνας και στοργής, όπως μας ενημερώνει με το επισυναπτόμενο έγγραφό της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Κατά την αιματηρή επίθεση αγνώστων έως και σήμερα δραστών, τη νύχτα της 27ης Οκτωβρίου 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, τραυματίστηκαν από σφαίρες και θραύσματα χειροβομβίδας έξι αστυνομικοί, ανάμεσά τους και μια τότε δόκιμη ειδικός φρουρός. Καίτοι έχει παρέλθει ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η ίδια σήμερα πασχίζει ακόμα να ξεπεράσει τα «γρανάζια της γραφειοκρατίας», προκειμένου να επιτύχει την αποκατάστασή της, ενώ έχει στην κατοχή της και αδιαμφισβήτητες αποφάσεις δικαστηρίων.

Προφανώς κάπου η όλη διαδικασία πάσχει σκανδαλωδώς, αφήνοντας περιθώρια για σκέψεις που δεν τιμούν καμία οργανωμένη πολιτεία, πολλώ δε μάλλον όσους έχουν ταχθεί να την υπηρετούν ευόρκως και πολλές φορές με τίμημα την ίδια τους τη ζωή.

Σας καλούμε, ως νέο πολιτικό προϊστάμενο της Ελληνικής Αστυνομίας, να εξετάσετε άμεσα τα καταγγελλόμενα και να δώσετε την δέουσα απάντηση στο μακροχρόνιο αυτό πρόβλημα της συναδέλφου μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: Ιωάννινα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis