Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 11/09/2015

Είναι έγκλημα να γίνει ένας αξιωματικός υπασπιστής στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας; Σ΄ αυτή τη προεκλογική περίοδο μάθαμε πως …ίσως και να είναι. Αφορά μόνο στους αξιωματικούς υπασπιστές των ΥΕΘΑ κι όχι για παράδειγμα των Προέδρων Δημοκρατίας που θεωρούνται υπερκομματικοί . Αν κι όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι.

Τα όσα ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα κατά τη διάρκεια της σφοδρής αντιπαράθεσης Μεϊμαράκη-Καμμένου σε κάνουν να …σηκώνεις τα χέρια ψηλά! Ο επόμενος Α/ΓΕΕΘΑ …κατηγορείται ότι υπήρξε υπασπιστής του Γιάννου Παπαντωνίου. Η φωτογραφία είναι από εκείνη την εποχή.

Στα πολλά χρόνια που καλύπτουμε το αμυντικό ρεπορτάζ έχουμε γνωρίσει πάρα πολλούς υπασπιστές ΥΕΘΑ που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για “αντισυναδελφική” συμπεριφορά. Έβαζαν τις κομματικές τους προτιμήσεις πάνω απ΄ όλα και “έκαψαν” κόσμο. Έχουμε γνωρίσει -και ήταν οι περισσότεροι- υπέροχους ανθρώπους και εξαιρετικούς επαγγελματίες αξιωματικούς που έκαναν άψογα τη δουλειά τους. Και άλλους που επεδίωκαν με κάθε τρόπο να γίνουν υπασπιστές για να εξασφαλίσουν μετά μια μετάθεση στο εξωτερικό!

Όλοι είχαν δυο κοινά στοιχεία. Το ένα ότι απλά στέκονταν πίσω από τους υπουργούς τους και κάποιες φορές κρατούσαν την τσάντα τους. Το δεύτερο ότι δεν είχαν καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή σε υπουργικές αποφάσεις. Των “εξοπλιστικών αποφάσεων” συμεπριλαμβανομένων! Όποιος υπονοεί το αντίθετο λέει απλά ανοησίες,είτε εν γνώση του, είτε επειδή κάποιοι τον παρέσυραν να τις πει.

Σε μια φυσιολογική χώρα , το να γίνεται κάποιος υπασπιστής του ΥΕΘΑ θα ήταν κάτι πολύ τιμητικό. Δεν είμαστε …φυσιολογική χώρα σε πολλά.

Ναι θα έπρεπε οι υπουργοί να επιλέγουν τους καλύτερους γι΄ αυτη την θέση. Δεν λέμε ότι το έκαναν. Αντιθέτως για πάρα πολλά χρόνια αναζητούσαν τους υπασπιστές τους μέσω ….κόμματος . Άλλο αυτό όμως κι άλλο να χαρακτηρίζουμε…έγκλημα να είναι έχει υπηρετήσει κάποιος σε θέση υπασπιστή ΥΕΘΑ.

Ας σοβαρευτούμε…

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis