Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:35 | 19/08/2015

Ο οδηγός του θαλάσσιου ταξί  που ναύλωσε άγριο ξημέρωμα η ομάδα των ληστών  για να το σκάσουν από την Ύδρα στην Αίγινα  μετά τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, μιλά στο protothema.gr  και περιγράφει πως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς.  «Στις έξι και μισή, βρισκόμουν στο λιμάνι για να παραλάβω κάποιους  πελάτες  και στο σημείο που πήγα να τους βρω εμφανίστηκε αυτή η πεντάδα και μου ζήτησε να τους πάω στην Αίγινα. Ζήτησα 400 ευρώ και συμφώνησαν. Δεν γνώριζα ποιοι ήταν αυτοί ούτε υποψιάστηκα κάτι» περιγράφει ο κ. Νίκος και συμπληρώνει  «Ειδοποιήθηκα στη συνεχεία για το ποιους μεταφέρω.  Κατέβηκε στο λιμάνι ο διοικητής του τμήματος  και άρχισε να ρωτά αν έφυγε κάποιος μακριά με θαλάσσιο ταξί.

 


Στο σημείο αυτό όπως περιγράφει προσπάθησε σε πρώτη φάση να κρατήσει την ψυχραιμία του και στη συνέχεια να σκεφτεί έναν τρόπο για να επιστρέψει στο νησί  χωρίς να κινήσει υποψίες και  να κινδυνεύσει. Και το κατάφερε…  «Αυτοσχεδιάσα. Τους είπα ότι είχα κάποιο πρόβλημα με τα χαρτιά μου, ότι μ ε είχαν καρφώσει κάποιοι  ανταγωνιστές και έπρεπε να επιστρέψω  γιατί μου είχαν κάνει καταγγελία και θα με ήλεγχε το λιμεναρχείο στην Αίγινα. Παιδιά, τους είπα, πρέπει να γυρίσουμε  γιατί δεν μπορώ να σας πάω.  Πρέπει να γυρίσουμε στην Ύδρα.  Δεν  υποψιάστηκαν κάτι. 

Το μόνο που μου είπαν ήταν «Γιατί ρε φίλε, σε παρακαλούμε πήγαινε μας…». Τους είπα «παιδιά δεν γίνεται, γυρνάμε πίσω και μόλις φθάσαμε στην Ύδρα ήταν τα παιδιά από το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία και τους παρέλαβαν επιτόπου». 

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis