Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 19/01/2022

Ενέδρα έξω από το σπίτι του φαίνεται πως είχε στήσει ο 37χρονος Μαροκινός στον 29χρονο Ιρακινό που αποτελεί και το πρώτο θύμα ανθρωποκτονίας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δύο άνδρες είχαν αρκετές διαφορές και συχνά διαπληκτίζονταν εξαιτίας της 37χρονης Ρουμανάς η οποία διατηρούσε σχέσεις και με τους δύο.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο 37χρονος πήγε στο σπίτι του 29χρονου στα Καμίνια και τον περίμενε. Μόλις τον είδε άρχισαν να καυγαδίζουν ενώ στη συνέχεια με ένα ξύλινο ρόπαλο τον χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα ο Ιρακινός να πέσει στις σκάλες και να χτυπήσει.

Εκεί τον εντόπισαν κάτοικοι της πολυκατοικίας αιμόφυρτο και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Βενιζέλειο.

Δυστυχώς, ο 29χρονος λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του ενώ αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε τραγικό δυστύχημα.

Πώς έφτασαν οι αρχές από το δυστύχημα στο… έγκλημα

Η πρώτη αυτοψία που έγινε στον χώρο από τους αστυνομικούς του Α’ ΑΤ Ηρακλείου δεν πρόδιδε κάποια εγκληματική ενέργεια ωστόσο ένα κομμάτι του παζλ έλειπε με τους αστυνομικούς να μην παρατούν την υπόθεση και να συνεχίζουν την προανάκριση.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χαμηλό αιματοκρίτη κάτι που σημαίνει ότι είχε χάσει πολύ αίμα. Η κηλίδα αίματος που βρέθηκε στα σκαλοπάτια όπου βρέθηκε σε μισολιπόθυμη κατάσταση δε δικαιολογούσε το χαμηλό αιματοκρίτη.

Οι αστυνομικοί του Α’ ΑΤ Ηρακλείου άρχισαν να ερευνούν κάθε πιθανή λεπτομέρεια έχοντας πάντα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και της εγκληματικής ενέργειας και όπως φάνηκε στη συνέχεια οι υποψίες τους αυτές δικαιώθηκαν.

Όπως διαπιστώθηκε ο 29χρονος έμενε με μία 37χρονη από τη Ρουμανία στο συγκεκριμένο σπίτι στο Ηράκλειο.

Έπειτα από μία πληροφορία που έλαβαν οι αρχές, αποφάσισαν να πάνε στην Ιεράπετρα όπου βρισκόταν εκείνη την ώρα η 37χρονη.

Όταν έφτασαν εντόπισαν τόσον την ίδια όσο και τον 37χρονο Μαροκινό.

Ομολόγησαν το έγκλημα

Ο 37χρονος μετά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα ομολόγησε στις αρχές ότι ο ίδιος χτύπησε τον 29χρονο χωρίς ωστόσο να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει. Παράλληλα, έδωσε στους αστυνομικούς το ξύλινο ρόπαλο, που είχε κρύψει κοντά στο σπίτι του, και ήταν αυτό με το οποίο χτύπησε τον 29χρονο.

Την ίδια ώρα, η 37χρονη Ρουμάνα ομολόγησε πως γνώριζε τι είχε συμβεί αλλά και ότι είχε παράλληλη σχέση και με τους δύο.

Και οι δύο κρατούνται στο τμήμα ενώ αναμένεται το ένταλμα σύλληψης προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία ενώ η 37χρονη κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία αλλά και αποσιώπηση του εγκλήματος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis