Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:28 | 17/03/2015

Ίχνη σημειώσεων -χειρόγραφων ή ηλεκτρονικών- του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενδεχομένως και «αποχαιρετιστήριο» κείμενο αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μέσα στο δωμάτιο της φοιτητικής εστίας και στα ηλεκτρονικά... αποτυπώματα του άτυχου φοιτητή.

Η πρώτη έρευνα δεν είχε αναδείξει τέτοια στοιχεία, ωστόσο έγινε υπό το πρίσμα την εξαφάνισης ενός 20χρονου, ενώ τώρα υπάρχουν οι σαφέστατες ενδείξεις αυτοχειρίας. Έχει χαθεί ο πολύτιμος χρόνος των 37 ημερών, ωστόσο οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές,ερευνούν την υπόθεση σαν αυτή να ξεκίνησε στις 07:40 το πρωί της Κυριακής, οταν βρέθηκε η σορός του.

Με τα νέα δεδομένα, εκφράζεται πλέον η απορία, πως ο νεαρός δεν άφησε κάποιο σημείωμα, με το οποίο να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της αυτοκτονίας, ίσως ακόμη πρόσωπα και συμπεριφορές, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή.

 

«Τώρα πλέον δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ο Βαγγέλης να είχε αφήσει κάποιο κείμενο, το οποίο έπεσε στην κατοχή ατόμων, που ενδεχομένως εμπεριέχονταν σε αυτό και το κατέστρεψαν. Εκτός αν συνέβη κάτι απρόσμενο, σκληρό για εκείνον, που τον οδήγησε στην άμεση απόφαση της αυτοκτονίας. Όπως και να έχει πρέπει να ερευνήσουμε και αυτή την πτυχή, όπως και τα άτομα που βρέθηκαν στον δικό του χώρο τις επίμαχες χρονικές στιγμές» δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με τη «νέα» έρευνα.

Από την αρχή ξεκινά και η έρευνα στα στοιχεία της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και ηλεκτρονικών δεδομένων του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και των φερόμενων «τραμπούκων» συμφοιτητών του. Στόχος ο εντοπισμός «ύποπτων» τηλεφωνικών κλήσεων, SMS, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν άλλη ώθηση στην αστυνομική έρευνα.

Στο πλαίσιο του πρώτου σταδίου της έρευνας, είχαν ληφθεί περίπου 80 καταθέσεις σπουδαστών, προσωπικού, υπευθύνων της σχολής και πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Μόλις 4-5 είχαν κριθεί ουσιαστικές και ταυτοποιούνταν για την αξιοπιστία τους από άλλα στοιχεία της έρευνας. Οι υπόλοιπες ήταν στο ύφος του «δεν ξέρω-δεν είδα-δεν άκουσα», όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Η «επανεκκίνηση» της έρευνας έχει άλλα δεδομένα, προϋποθέτει νέες κλήσεις για κατάθεση όσων είχαν δώσει ήδη αλλά καικαινούργιων προσώπων που έχουν προκύψει κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ του αρμόδιου υπουργείου. Το ίδιο θα συμβεί και με μέλη της οικογένειας του άτυχου παιδιού προκειμένου να εντοπιστεί ο βαθμός πίεσης που ενδεχομένως άθελά τους άσκησαν στην ήδη βεβαρημένη ψυχολογία του Βαγγέλη, για τις επιδόσεις του στη σχολή. Ωστόσο, η στόχευση των προσώπων, που θα κληθούν για κατάθεση, δεν σχετίζεται με τους νεαρούς, που φέρονται ύποπτοι για τους ακραίους τραμπουκισμούς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά στον περιφερειακό κύκλο εκείνων που έβλεπαν τι συνέβαινε και κρατούσαν μια παράξενη... ομερτά!

Αν και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που «επαναχειρίζονται» την υπόθεση,  και νομικοί κύκλοι στέκονται στην «κενή» νομοθεσία για την απόδοση κατηγοριών σε εκείνους που αποδεδειγμένα με τις ακραίες και εκφοβιστικές επιθέσεις τους, οδηγούν κάποιον στην αυτοκτονία, τουλάχιστον θα γίνει μια προσπάθεια τα ποσοστά ευθύνης συγκεκριμένων προσώπων να φθάσουν στο μέγιστο, με εξάντληση όλων των περιθωρίων έρευνας. Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, και πάλι, ο θάνατος ενός νεαρού παιδιού, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για αλλαγή μιας ακόμη ατελούς ή απαρχαιωμένης νομοθεσίας. Αυτή τη φορά οι ένοχοι θα έχουν την ‘ποινή των τύψεων’, αν είναι άξιοι να τις έχουν και αυτές. Θέλουμε να αναδείξουμε τους ενόχους ακόμη και αν αυτοί δεν μπορούν σήμερα να κριθούν νομικά ένοχοι»...

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis