Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:26 | 24/10/2019

Έκκληση για την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων κάνουν οι αστυνομικοί, καθώς τα αλεξίσφαιρά τους λήγουν με συνέπεια οι αστυνομικοί να μένουν μέσα στα γραφεία τους.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας αστυνομικών Θεσσαλονίκης και ΔΙΑΣ, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, ανέφερε στο OPEN πως «θέλουμε να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου. Δεν είναι δυνατόν εδώ και δέκα χρόνια που έχει χρόνο ζωής ένα αλεξίσφαιρο να μην υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάσταση. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ 390 άτομα. Ο Υπουργός όντως την ενίσχυσε αλλά η αποθήκη μας δεν έχει καθόλου υλικά να δώσει και βγαίνουν οι ίδιες ομάδες. Τα αλεξίσφαιρα λήγουν και βγαίνουν λιγότεροι».

«Αυτή τη στιγμή έχουν λήξει δέκα αλεξίσφαιρα και στο πρώτο εξάμηνο του 2020 λήγουν τα 500 από τα 650 που υπάρχουν στη μονάδα. Εδώ και 10 χρόνια το υπουργείο έπρεπε να έχει κάνει μια δαπάνη για να αγοραστούν αλεξίσφαιρα», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

«Έπρεπε να έχουμε πάρει στολές από το 2016. Είναι η τρίτη χρονιά που θα βγάλουμε χειμώνα χωρίς χειμερινές στολές. Τα κράνη έχουν αρχίσει και λήγουν», επεσήμανε.

Η Κυριακή Λαδοπούλου, αστυνομικός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, έδωσε 600 ευρώ για να αγοράσει αλεξίσφαιρο: «Δεν μπορούμε να βάλουμε πάλι τα χέρια στην τσέπη. Έχουμε ξοδέψει αρκετά χρήματα για κράνος, για στολές. Χρησιμοποιούμε δικά μας χρήματα για να επιστρέψουμε ασφαλείς στην οικογένειά μας».

Πηγή:  reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ιδανικό φωτιστικό σήμανσης για στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας, ομάδων διάσωσης και επιχειρησιακών μονάδων

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis