Έκτακτη σύσκεψη Αρχηγών στο ΓΕΕΘΑ: Σε επιφυλακή μετά τις δηλώσεις Ερντογάν -Τι αποφασίστηκε

Έκτακτη σύσκεψη Αρχηγών στο ΓΕΕΘΑ: Σε επιφυλακή μετά τις δηλώσεις Ερντογάν -Τι αποφασίστηκε

Εκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ως αποτέλεσμα των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά από τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ότι αν ανοίξει τα σύνορα για τους μετανάστες η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, την αυξημένη ετοιμότητα καθώς και στην άμεση αναφορά περιστατικών από τις Μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών. Το ΓΕΕΘΑ είναι σε πλήρη συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Είναι αχαριστία να λέει πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη».

Πηγή:   iefimerida.gr