Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:15 | 23/02/2016

Κατόπιν εορτής και κάτω από την κατακραυγή της κοινής γνώμης για την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος συγκαλεί αύριο το μεσημέρι εκτάκτως σύσκεψη.

Μοναδικό αντικείμενο της σύσκεψης  θα είναι «το φλέγον θέμα», όπως χαρακτηρίζεται σε ανακοίνωση, «της επιτάχυνσης των μεγάλων, από την άποψη του πλήθους των συμμετεχόντων, δικών».

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική  Θάνου και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγών Αθηνών και Πειραιά  Βασίλης Αλεξανδρής και   Γεώργιος Σταματογιάννης, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκηςκατά τη σημερινή εθιμοτυπική επίσκεψή του τόσο στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, όσο και στην  Εισαγγελέα του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης, της κατακραυγής της κοινής γνώμης για την αποφυλάκιση Ρουπακιά.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε διακομματική συμφωνία για να στηριχθεί η Δικαιοσύνη.

Αναγκαίο είναι να επισημανθεί  ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης με την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Απρίλιο είχε δεσμευθεί  ότι στον πίσω χώρο του Εφετείου Αθηνών θα διαμορφωθεί-κατασκευαστεί  ειδική αίθουσα για μεγάλες δίκες, κάτι που ουδέποτε δεν ξεκίνησε η υλοποίησή του.

 

 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis