Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 15/01/2022

Κάθε πρωί, με κρύο, βροχή ή και χιόνι, ρυθμίζει την κίνηση στο πρώτο φανάρι της καθόδου της Λεωφ. Κατεχάκη. Και το κάνει με χαρακτηριστική επιτυχία. Αυτός είναι ο καλύτερος τροχονόμος της Αθήνας.

Δεν συνηθίζω να αποδίδω από αυτό το βήμα τα εύσημα στους καθημερινούς εργάτες, στους ρυθμιστές της κίνησης στην πόλη, στους ανθρώπους που φροντίζουν ώστε να τηρείται το γράμμα του νόμου και παράλληλα, να διευκολύνεται η καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών.

Δεν πιστεύω άλλωστε ότι χρειάζεται. Τα καθημερινά χαμόγελα των οδηγών, τα «ευχαριστώ» που θα πουν από μέσα τους όταν βιάζονται να πάνε στη δουλειά τους και θα δουν μπροστά τους την κίνηση να «ρέει», είναι η καλύτερη επιβράβευση για τους τροχονόμους που φροντίζουν σε κόμβους υψηλού φορτίου κίνησης να δίνουν την προτεραιότητα εκεί που πρέπει, αποσυμφορίζοντάς τους.

Τροχονόμος Κατεχάκη

Όμως πηγαίνοντας καθημερινά στα γραφεία του carandmotor.gr και έχοντας να αντιμετωπίσω μια διαδρομή με αρκετά φανάρια και κόμβους, δεν μπορώ παρά να μην πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον –κατ’ εμέ πάντα– καλύτερο τροχονόμο της Αθήνας. Τον «βασιλιά» της Κατεχάκη, όπως τον αποκαλούμε όλοι πλέον στο γραφείο, ως μια μικρή επιβράβευση για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.

Δεν γνωρίζω το όνομά του. Δεν γνωρίζω σε ποιο αστυνομικό τμήμα ή διεύθυνση ανήκει, ωστόσο όπως και πολλοί άλλοι –γιατί είναι πολλοί– που κάθε ημέρα το πρωί κατηφορίζουν τη Λεωφόρο Κατεχάκη βγαίνοντας από την Αττική Οδό ή από τον Καρέα και τον συναντούν στο πρώτο φανάρι να ρυθμίζει την κυκλοφορία, είναι σίγουρο ότι πολλές φορές έχουν θελήσει να κατεβάσουν το παράθυρο και να τους πουν ένα «ευχαριστώ» για τη δουλειά που κάνει.

Τροχονόμος Κατεχάκη

Και το πιο βασικό από όλα, είναι ότι την κάνει καλά. Κάθε ημέρα, δίνει την προτεραιότητα στο δρόμο που χρειάζεται, τη στιγμή που χρειάζεται, ώστε να μειώσει την αυξημένη κίνηση στο σημείο που προκύπτει από τα αυτοκίνητα που έρχονται προς Αθήνα από Καρέα και Αττική Οδό – είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι μια ημέρα απουσίας του η κίνηση είχε φθάσει σχεδόν μέσα στην Αττική Οδό - φροντίζοντας παράλληλα να μη γεμίζουν αυτοκίνητα και οι υπόλοιποι δρόμοι που διασταυρώνονται στο σημείο.

Ένα μεγάλο, γραπτό «ευχαριστώ» λοιπόν από έναν από τους οδηγούς που καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη κίνηση της πόλης μας, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω σε αυτόν τον καθημερινό εργάτη της καθημερινότητάς μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ

carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis