Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:24 | 08/02/2015

 

Στην πρόσφατη λόγω των εκλογών κυβερνητική αλλαγή, τοποθετήθηκε στο νευραλγικό πόστο του Υπ. Δημ. Τάξης ως Υπουργός, ένας παλιός γνώριμος του κτιρίου της Κατεχάκη ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης. 
Αυτά που θα γράψω είναι προσωπικές μου απόψεις και εκφράζουν μόνο εμένα και όποιον άλλον τις αποδέχεται για τον κύριο Πανούση.

Δεν θα πλέξω το εγκώμιο του νέου Υπουργού είτε προς την πλευρά της ΕΛΑΣ, διότι το σύνολο σχεδόν τον γνωρίζει, λόγω της διδασκαλίας του στις Σχολές της ΕΛΑΣ, είτε προς την κοινωνία που τον γνωρίζει ως καθηγητή στο Πανεπιστήμιο, ή πρόσφατα σαν βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σεμνό, γελαστό, ήρεμο, ήταν ένας από τους ελάψιστους που κόσμισαν το χαμηλό επίπεδο του προηγούμενου Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πέρασαν πολλοί από το κτίριο της Κατεχάκη και άφησαν την σφραγίδα τους σαν Υπουργοί, όμως σχεδόν στο σύνολό τους κατεδάφισαν, άλλος καταργούσε τα αστυνομικά Τμήματα αντικαθιστώντας τα με τα πολυδύναμα, άλλος καταργούσε ιστορικάΤμήματα του κέντρου της Αθήνας, άλλος μέσα στη Βουλή παρουσία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ σε αποστροφή του λόγου του τους έλεγε «είστε για τα μπάζα», άλλος με σωρεία νομοθητημάτων δημιουργούσε μια υδροκέφαλη Αστυνομία με σωρεία στρατηγών, στέλνοντας την ΕΛΑΣ σαράντα χρόνια πίσω. Όλοι τους πειραματίζονταν με την ασφάλεια του Ελληνα φορολογούμενου, εξυπηρετώντας ρουσφέτια επωνύμων για την ασφάλειά των, λες και οι επώνυμοι δεν έχουν να πληρώσουν για την αφάλειά των σεκιουριτάδες να μειωθεί και η ανεργία.

Ας σταματήσουν οι δικαιολογίες όλων ότι κινδυνεύουν, επειδή υπήξαν, κάποτε Υπουργοί, διακσταί, Αρχηγοί, Πρόεδροι Δημοκρατίας, βουλευταί, με σωρεία αστυνομικών και κρατικών αυτοκινήτων, εφ’ όρου ζωής και μιλάμε για χιλιάδες, όταν έξω οι κακοποιοί εισβάλουν στα σπίτια, δολοφονώντας ηλικιωμένους και «σιδερώνοντας» γυναίκες και παιδιά. Δεν έχω τίποτα με καμιά τάξη επωνύμων, την αλήθεια λέω και την πραγματικότητα. Δεν μπορείς να έχεις φρουρά όταν έχεις φύγει από Υπουργός εδώ και 10, 20, 30 χρόνια, ή το ίδιο σαν Αρχηγός ή όποιο άλλο επάγγελμα.


Κύριε Υπουργέ άκουσα τον κ. Πρωθυπουργό να λεέι, «αυτά θα καταργηθούν και οι αστυφύλακες θα επανέλθουν στο δρόμο περιπολώντας», το έχου ακούσει χιλιάδες φορές «για πεζή περιπολία» τα ίδα έλεγαν και ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και να εγκαίνια «πεζών αστυνομικών», να εξαγγελίες δημιουργίας ταχυκίνητων περιπολιών, λέτε και δεν υπήρχαν οι «ΖΗΤΑΔΕΣ» που αντί να τους ενισχύοσυν, δημιουργούσαν παράλληλες ομάδες ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ με το ίδιο αντικείμενο, έφτασαν στο σημείο κύριε Υπουργέ να στέλουν δικυκλικιστές να διαλύουν συγκεντρώσεις, χωρίς να σκέφτονται το τι μπορούσε να συμβεί.

Κύριε Υπουργέ την κίνηση την κάνατε, σύμφωνα με την εξαγγελία του κυρίου Πρωθυπουργού, για αφοπολισμό των αστυνομικών μόνο κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων και δώσατε ένα τέλος στην παραπληροφόρηση, όμως να δούμε κύριε Υπουργέ η άλλη πλευρά θα σεβαστεί την ενέργειά σας και δώσει ένα τέλος στις μολότωφ, στις πέτρες και σ’ άλλα «ζαρζαβατικά» για να ξεκινήσει το «φίλιωμα».

Πάντα η Αστυνομία είχε επιτυχίες κύριε Υπουργέ είτε στο κοινό έγκλημα, είτε στο πολιτικό και τώρα τελευταία πάρα πολλές και όλα αυτά σε αντίξοες συνθήκες και με μισθούς πείνας λόγω μνημονίων, ούτε την δικαστική απόφαση δεν σεβάστηκανοι προκατόχοί σας κυβερνήτες για να δείξουν πλεονάσματα. Δεν πολιτικολογώ κύριε Υπουργέ την αλήθεια λέω.

Τελειώνοντας κύριε Υπουργέ θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας, σας εύχομαι καλή επιτυχία, για την ασφάλεια του Ελληνα, έχετε καλούς συνεργάτες στην ΕΛΑΣ, διώξτε από τα εκεί πόστα συνταξιούχους ιδιώτες που δεν έοχυν καμία σχέση με την Αστυνομία, αλλά ήταην εξαργύρωση γραμματίων του πολιτικού συστήματος. Στο χέρι σας είναι, στη σημερινή κρίση και στην κατεδάφιση των πάντων, εσείς να ανοικοδομήσετε.

Ένα τελευταίο κ. Υπουργέ τώρα που το θυμήθηκα, κάποτε οι βουλευταί δεν είχαν συνοδεία Αστυνομικού, μετά καθιερώθηκε για έναν, μετά για δύο, μετά για τρεις και πάει λέγοντας. Να γωνρίζετε τ. Υπουργός και νυν βουλευτής σε πράσφατη έξοδό του σε χειμερινό κατάλλυμα απαίτησε από την τοπική Αστυνομία να τον φρουρεί επί 24ώρου βάσεως. Οι αστυφύλακες που τον φρουρούνε σε καθημερινή βάση, που τους έχει στείλει.


Ενας συνταξιούχος – φορολογούμενος αστυνομικός γνωστός σας από παλιά

.

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis