Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:57 | 07/02/2015

 

Δημοσιεύουμε επιστολή αστυνομικού που μόλις εστάλη στο Policenet.gr

 

"Eιμαι Υπαστυνόμος και υπηρετώ σε Τμήμα Ασφαλείας της Αθήνας.

Αν και παρακολουθώ χρόνια το Policenet και άλλα αντιστοιχα site, ποτε δεν έχω μπει στη διαδικασία να γράψω κάτι, (όπως τώρα) και να το στείλω.

Όμως με αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες πραγματικά πιστεύω πως πρέπει να λεχθούν καποιες ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Σας στέλνω λοιπόν κάποιες δικές μου προσωπικές σκέψεις και ελπίζω το Policenet να τις δημοσιεύσει.

Από την αλλαγή της νέας κυβέρνησης και μετά, βλέπω οτι συζητιέται ξανά και ξανά το θέμα του αφοπλισμού ορισμένων αστυνομικών σε κάποιες συγκεκριμενες περιστάσεις (κατά κύριο λόγο συγκεντρώσεις κλπ).

Επίσης είδα πως υιοθετούνται και εφαρμόζονται πλέον επιλογές, όπως οι άδειες/απροστάτευτες κλούβες, ο τερματισμός της ισχυρής και εμφανούς παρουσίας στον χώρο των Εξαρχείων και ο περιορισμός της δράσης της Ασφάλειας.

Ταυτόχρονα όμως, δεν ακούω να γίνεται καμία ενέργεια για την άμεση επίλυση νευραλγικών προβλημάτων, όπως είναι οι ασύρματοι της Αστυνομίας, η τεράστια έλλειψη προσωπικού από πολλά Αστυνομικά Τμήματα, τα ανύπαρκτα υπηρεσιακα οχήματα, οι ατελείωτες ώρες νυχτερινής εργασίας, οι καθημερινές ελλείψης σε βασικά αναλώσιμα είδη (όπως το μελάνι, το χαρτί Α4 κ.λ.π.).

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά ξέρεται τι αισθάνομαι εγω;;;; Πως το μοναδικό ζητούμενο (τουλάχιστον στην παρούσα φάση) δεν είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ο περιορισμός των δυνατοτήτων της. Ενδεχομένως αυτό να μην γίνεται σκόπιμα, ΟΜΩΣ και πάλι εκεί καταλήγουμε

Αν πιστευετε ότι το όπλο μου είναι το πρόβλημα στις πορειες και γι' αυτό  ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ (ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) λοιπόν εγώ σας το ΧΑΡΙΖΩ. Μάλιστα αισθάνομαι την ανάγκη να σας πληροφορήσω για τα αληθινά όπλα του ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ. 

Θυμάμαι λοιπόν όταν η γυναίκα μου ήταν έγκυος (στις μέρες της πριν γεννήσει) έκατσα στο Τμήμα μου 27 ώρες συνεχόμενες γιατί δουλεύαμε πάνω σε μία σπείρα Γεωργιανών που είχε διαρρήξει την μισή Αθήνα. Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΤΟΤΕ

Θυμάμαι όταν κατάλαβα για πρωτη φορά την ανάγκη να κάνω σωστή προανάκριση και να στοιχειοθετώ πλήρως τα αδικήματα στις ποινικες δικογραφίες, ότι χάλασα (και χαλάω ακόμα...) μεγάλο μέρος του μισθού μου σε αναγκαία βιβλία πάνω από τα οποία ξόδεψα απίστευτες ώρες μελέτης. ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΤΟΤΕ

Όταν με ελάχιστη εμπειρία έμεινα Διοικητής σε Αστυνομικό Τμήμα και ταυτόχρονα αναπληρωτής Διοικητης σε διπλανό Τμήμα και οι πάντες περίμεναν λύσεις και απαντήσεις από εμένα,   Η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΤΟΤΕ

Όταν πληρώνω από την τσέπη μου τις σφαίρες μου, το αλεξισφαιρο μου, το μελάνι για να εκτυπώσω τα διαβιβαστικα, το χαρτι Α4 (αφου το υπηρεσιακό δεν ερχεται ποτε στην ώρα του), τους τεράστιους λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου μου (ειδικά μετα την κατάργηση των TETRA), TOTE ΕΧΩ ΓΙΑ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟΤΟΜΟ ΜΟΥ.

Αυτά λοιπόν τα "όπλα" με τα οποια είναι "εξοπλισμένοι" οι περισσότεροι αστυνομικοί... δεν θα είναι καθόλου ευκολο να μας τα πάρετε. Και αυτός είναι και ο λόγος που η πραγματική δυναμικότητα της Αστυνομίας δεν θα μειωθεί ποτε.

Ελπίζω αυτά να τα λάβει υπόψην της η νεα πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. γιατι τα χαρακτηριστικα που περιεγραψα είναι ενας αληθινός θυσαυρός για το Σώμα μας.

Και για να μην παρεξηγηθώ, τις ίδιες "θολές" επιλογές έκαναν και οι παλαιότερες πολιτικές ηγεσίες.

Δεν ξεχνω το φιάσκο των Δεκεμβριανών, τα ρεζιλίκια με τις χωματερές, το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία εγκρίνονταν απίστευτες μετακινήσεις του προσωπικού για τα επιτελεία καθιστώντας επι της ουσίας ανάπηρη την μάχιμη αστυνόμευση...  και άλλα πολλά."

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ποιο θα είναι το κόμμα που θα κυβερνά καθε φορά, αλλά το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι αυτόνομη και ανεξαρτητη, με ό,τι αυτο συνεπάγεται..."

 

Σχόλιο Policenet: Για ακόμα μία φορά επισημένουμε πως στο Policenet δημοσιεύονται όλες οι απόψεις και προβάλλονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ που δεχόμαστε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis