Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:32 | 03/09/2021

Ερμητικά κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός για το όνομα του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, παρότι στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις είναι έντονες και οι κρούσεις σε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και επιχειρησιακών δυνατοτήτων έχουν ήδη γίνει για την κάλυψη του απαιτητικού αυτού υπουργικού θώκου, καθώς πρόκειται για ένα αυτόνομο υπουργείο πλέον που θα χειρίζεται τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται κοντά στην ανακοίνωση του ονόματος του υπουργού, ενώ συζητείται έντονα και η πιθανότητα επιλογής και δεύτερου προσώπου σε θέση αναπληρωτή ή υφυπουργού. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο και έναν τεχνοκράτη με επιχειρησιακές ικανότητες, ώστε να γίνει αποδοτικότερος επιμερισμός αρμοδιοτήτων, καθώς πλέον στην Πολιτική Προστασία υπάγεται και η Πυροσβεστική. Δεδομένου ότι ο επικεφαλής που θα επιλεγεί καλείται να διαχειριστεί ένα πολύπλοκο σύστημα διοίκησης, σχεδιασμού, πρόληψης και επιχειρησιακής εφαρμογής σε περιόδους κρίσεων, τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται είναι προδιαγραφών.

Και μπορεί η ονοματολογία να συνεχίζεται με τους ένστολους να κυριαρχούν στη λίστα των υποψηφίων, όπως ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο στρατηγός Χρήστος Μανωλάς, ο πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ωστόσο κανένα από αυτά δεν επιβεβαιώνεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis