Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:25 | 27/04/2015

Το βιβλίο: Ο Γιάνεκ Μίτερ ξυπνά ένα πρωί με τρομερό χανγκόβερ. Δεν θυμάται τίποτα εκτός από το όνομά του. Και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Όταν καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου, βρίσκει τη γυναίκα του νεκρή. Ακολουθεί μια εξαντλητική ανάκριση από την αστυνομία. Η ενοχή του δεν μπορεί να αποδειχτεί – ούτε όμως και η αθωότητά του. Θα καταδικαστεί για φόνο και θα καταλήξει σε ψυχιατρείο. Η υπόθεση θα κλείσει. Τίποτα όμως δεν έχει οριστικά λυθεί, καθώς ο Μίτερ λίγο καιρό αργότερα βρίσκεται κι αυτός νεκρός. Στην πρώτη θρυλική εμφάνισή του, ο επιθεωρητής Βαν Βέτερεν καλείται να εξιχνιάσει αυτή την υπόθεση και να καταδυθεί στη σκοτεινή άβυσσο των ανομολόγητων μυστικών του νεκρού ζευγαριού.

Ένα αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ το οποίο βραβεύτηκε, το 1993, από τη Σουηδική Ακαδημία Αστυνομικής Λογοτεχνίας ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.

Ο συγγραφέας: Ο Nesser θεωρείται από τους σημαντικότερους σουηδούς συγγραφείς με πλήθος διακρίσεων, ενώ τα βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει σε πολλές γλώσσες, ξεπερνούν σε πωλήσεις τα 10.000.000 αντίτυπα και έχουν μεταφερθεί στο σινεμά και στην τηλεόραση.

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο σαν σενάριο ταινίας του Χίτσκοκ, είναι το πρώτο μιας σειράς δέκα βιβλίων με κεντρικούς ήρωες τον επιθεωρητή Βαν Βέτερεν –έναν τύπο που θυμίζει Μαιγκρέ και Πουαρό ταυτόχρονα– και τους συνεργάτες του στη φανταστική πόλη Μάαρνταμ, κάπου στη βόρεια Ευρώπη.

Ο Nesser δουλεύει τόσο την πλοκή όσο και τους χαρακτήρες του, ώστε στο τέλος οι αστυνομικοί γίνονται πρόσωπα οικεία στον αναγνώστη, ενώ η πλοκή σε κρατάει σε αναμμένα κάρβουνα. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis