Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:20 | 25/12/2021

Η ΠΟΜΕΝΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ με το οποίο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την απόφαση του ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σκυλακάκη σχετικά με την μη έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας στο στρατιωτικό προσωπικό κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2021

Αναλυτικά η σχετική επιστολή:

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επανέρχεται στο θέμα της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τον μήνα Δεκέμβριο προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της στην απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη σχετικά με το θέμα.

2. Συγκεκριμένα με την υπ΄ αριθ΄ οικ. 71396/0092 απόφαση του που δημοσιεύτηκε με το (β) σχετικό, ο κ. Σκυλακάκης υιοθέτησε την επιχειρηματολογία της πρότασης μας, που είχαμε καταθέσει με το (α) όμοιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων τον μήνα Δεκέμβριο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι μας  εν όψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά παραδόξως αποφάσισε η πρόταση αυτή να εφαρμοστεί μόνο για τους συνταξιούχους του Δημοσίου!!!

3. Επισημαίνεται ότι ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι η υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης μας:

α. Θα έδινε την δυνατότητα στους συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους να μπορέσουν να ανταποκριθούν, στις αυξημένες αγοραστικές τους υποχρεώσεις, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, καθόσον η ορισμένη ημέρα πληρωμής της μισθοδοσίας (απόγευμα 24ης Δεκεμβρίου), συμπίπτει με το κλείσιμο των καταστημάτων για τις εορτές. 

β. Θα διευκόλυνε, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας του COVID-19 που παρατηρείται στη χώρα μας, την αποφυγή του έντονου συγχρωτισμού στα καταστήματα την περίοδο των εορτών, καθόσον θα διευρύνει σημαντικά τον διαθέσιμο χρόνο των καταναλωτών να κάνουν τις απαραίτητες αγορές.

 

γ. Θα συνέβαλε έτι περαιτέρω στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, για την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., θα συνεχίσει να καταθέτει εμπεριστατωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις με γνώμονα, τόσο την διευκόλυνση των συναδέλφων μας στην καθημερινότητα τους, όσο και την ανάγκη προστασίας όλων μας από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ευελπιστώντας ότι οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς, θα αντιληφθούν την ανάγκη να εφαρμόζουν το δίκαιο και το σωστό των προτάσεων αυτών προς όλους.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ.

Πηγή:  staratalogia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis