Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:43 | 12/03/2015
Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες ανώτατοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εν όψει των κρίσεων.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την αποκάλυψη του «Βήματος» για ενδεχόμενη αποστρατεία και των δυο υπαρχηγών, των κκ. Χαράλαμπου Αφάλη και Διαμαντή Κανελλόπουλου, υπήρξε έντονο παρασκήνιο. Αρκετά τηλεφωνήματα έγιναν, ονόματα γράφονταν και σβήνονταν στις λίστες για να αποφασιστεί τελικά εάν θα αποστρατευτούν.  
 
Οι διεργασίες αυτές σε συνδυασμό με ορισμένα διαδικαστικά θέματα προκάλεσαν μια «κωλυσιεργία» στη διαδικασία των κρίσεων η οποία από την περασμένη Παρασκευή μετατέθηκε για τη Δευτέρα, στη συνέχεια για την Τετάρτη και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη.
 
Τελικά, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, έχει αποφασιστεί να αποστρατευτούν και οι δύο υπαρχηγοί, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται έκπληξη της τελευταίας στιγμής με την παραμονή του ενός εξ αυτών.
 
Σχετικά με τους υπόλοιπους ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος -μετά τις περιορισμένες έκτακτες κρίσεις που έγιναν τον Δεκέμβριο- δημιουργήθηκαν υπεράριθμοι στους βαθμούς στρατηγών και ταξιάρχων, οπότε εάν προαχθούν κάποιοι, στη θέση τους δεν θα μπουν αντικαταστάτες. Η εκτίμηση που υπάρχει στα στελέχη του Σώματος είναι ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις.
 
Οι τακτικές ετήσιες κρίσεις του Πυροσβεστικού Σώματος θα έπρεπε να έχουν γίνει ως τις 20 Φεβρουαρίου, ωστόσο αναβλήθηκαν για χρονικό διάστημα μέχρι δύο μήνες, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκου Βούτση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 (τεύχος Β', Αρ. Φύλλου 251).
 
Όπως αναφερόταν, η ολιγοήμερη αναβολή των τακτικών κρίσεων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος το 2015 αποφασίστηκε διότι «δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας, με τη δημοσίευση των συναφών διοικητικών πράξεων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης, που συστάθηκε με το υπ' αριθμ. 24/27.1.2015 Προεδρικό Διάταγμα (Α' 20)».
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis