Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:17 | 29/06/2017

Δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρίας με τις οποίες αφήνονται υπόνοιες περί χρηματισμού ακόμα και πρώην πρωθυπουργού για τη σύμβαση σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I), έχει σχηματίσει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθούν όσα αναφέρονταν σε δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία η ελληνική δικαιοσύνη έχει εδώ και 11 χρόνια (από το 2006) στα χέρια της, κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών αρχών του πρώην πρόεδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος κατήγγειλε, πρακτικές διαφθοράς από την εταιρία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Εκεί ο Ζοσεράν, πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που μεταφέρει για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες», προχωρεί ακόμα παραπέρα και ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπούς).

Και κατά τον Ρ.... (πρόεδρο της ελληνικής βερσιόν της Thales) «χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

Όπως είναι γνωστό, πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης και η κατάθεση αυτή περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές Αρχές στο πλαίσιο της δική τους έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς στη Γαλλική εταιρία.
 

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis