Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:34 | 03/10/2017

Στη σύσταση της Αστυνομίας Ζώων θα προχωρήσει η Κυβέρνηση της Κύπρου, με σκοπό την άμεση ανταπόκριση και παρέμβαση καθώς και τη διερεύνηση υποθέσεων κακομεταχείρισης-κακοποίησης ζώων, μέσα από την παρουσία αστυνομικών και αποτελεσματικών διώξεων.

[custom:google-ads]

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου έθεσε χθες Δευτέρα (2/10) σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο προς όλες τις φιλζωικές οργανώσεις, οι οποίες αναμένεται εντός τριών εβδομάδων να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους.  Ακολούθως το νομοσχέδιο θα υποβληθεί στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο.

“Θέλω να ελπίζω ότι με τις ευαισθησίες που έχουμε όλοι για το θέμα αυτό, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην προώθηση και ψήφιση του νομοσχεδίου”, επισήμανε ο κ. Νικολάου.

Αστυνομία Ζώων 

Της Αστυνομίας των Ζώων προΐσταται ο υπεύθυνος αξιωματικός που θα ορίζεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας, θα λειτουργεί παγκύπρια και τα μέλη που θα τοποθετηθούν σε αυτή θα τυγχάνουν κατάλληλης και τακτικής εκπαίδευσης όσον αφορά την προστασία των ζώων και τη διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν την κακομεταχείριση και κακοποίηση των ζώων.

Το κεντρικό γραφείο θα βρίσκεται στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ σε κάθε Επαρχία θα οριστούν αστυνομικοί, οι οποίοι θα χειρίζονται τις υποθέσεις αυτές.

Η Αστυνομία Ζώων θα συνεργάζεται με την Κοινοτική Αστυνόμευση, με τους 79 Αστυνομικούς της Γειτονιάς που η Αστυνομία έχει θεσμικά τοποθετήσει παγκύπρια, οι οποίοι θα λάβουν, επίσης, την κατάλληλη εκπαίδευση. Μαζί με τους Αστυνομικούς Σταθμούς θα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα δίκτυο διερεύνησης αυτού του είδους των υποθέσεων.

Πηγή: onlinepikairotita.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis