Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:58 | 13/12/2016

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Π. Καμμένος στο Onalert αναφέρθηκε και στο νευραλγικό ζήτημα της εισαγωγής υποψηφιών στις Στρατιωτικές Σχολές             .

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Να μιλήσουμε και για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις αργότερα. Έχω άλλη μία ερώτηση που αφορά τα στελέχη. Υπάρχουν λύσεις που έχουν προταθεί, οι οποίες δεν έχουν κάποιο οικονομικό κόστος. Για παράδειγμα, μετά την 25ετία να μπορεί το στέλεχος να μένει στον τόπος προτίμησής του, στη φρουρά προτίμησής του, δηλαδή να μην παίρνει μεταθέσεις. Είναι εξοικονόμηση χρημάτων αυτό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ EΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Όχι με αυτό τον τρόπο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Που υπάρχει ένα εμπόδιο δηλαδή σ’αυτό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: Θα σας πω ότι οι μεταθέσεις μόνο στο στρατό πράγματι κοστίζουν γύρω στα 20 εκατομμύρια το χρόνο. Που είναι υπερβολικό. Είναι υπερβολικό. Εκεί θα υπάρχει εξορθολογισμός. Θεωρώ ότι το σύστημα των μορίων που υπάρχει μέχρι σήμερα είναι άδικο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σαφώς σαφώς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ EΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Είναι άδικο. Πράγματι σηκώνει πολύ μαγείρεμα. Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι κι εδώ θέλουμε με διάλογο να προσωρήσουμε σε ένα πολύ πιο δίκαιο σύστημα. Και θα προχωρήσουμε. Το οποίο θα εξοικονομήσει και χρήματα από τις μεταθέσεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει και σε άλλα πράγματα, δηλαδή στην εισαγωγή των στελεχών στις στρατιωτικές σχολές. Θεωρώ παραδείγματος χάρη ότι ναι μεν οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένα δίκαιο σύστημα, θα παραμείνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά δε μπορεί να είναι έβδομη επιλογή η Σχολή Ευελπίδων για κάποιον και αντίστοιχα, άλλα παιδιά τα οποία θέλουν να μπουν και να υπηρετήσουν την πατρίδα μέσα από στρατιωτικές σχολές να μη μπορούν να το κάνουν. Εκεί γίνεται ένας διάλογος και με το Υπουργείο Παιδείας, θα κάνουμε και με τη Βουλή, όπου να μπορέσουμε να έχουμε κατεύθυνση στις στρατιωτικές σχολές για εκείνους που θέλουν να μπουν στις στρατιωτικές σχολές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και για σώματα ασφαλείας;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ EΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Πιθανώς και για τα σώματα ασφαλείας. Δε θέλω να ακουμπήσω πολλά από εκεί γιατί έχουν τις ιδιαιτερότητές τους. Ένα άλλο θέμα είναι το θέμα της στράτευσης, της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών. Αυτό πρέπει να γίνει. Διότι θεωρώ ότι είναι και άδικο και για λόγους ισότητος να μη δίνουμε τη δυνατότητα σε νέες κοπέλες που θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους εθελοντικά, λέω και πάλι, και να τους δίνουμε, αν θέλετε, κάποια προνόμια σε σχέση με την είσοδό τους σε στρατιωτικές σχολές.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα onalert.gr

 

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis