Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 01/03/2015

Του Θανάση Λαμπρόπουλου
Χωρίς καμία αστυνομική πεζή η εποχούμενη παρουσία είναι εδώ και 6 τουλάχιστον μήνες η πανέμορφη αλλά και τουριστική Νάουσα της Πάρου, μαζί με τους περίπου 4000 μόνιμους κατοίκους της, οι οποίοι όμως τετραπλασιάζονται την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε το κυκλαδονήσι κατακλύζεται από μερικές χιλιάδες έλληνες και ξένους τουρίστες.
Το αποτέλεσμα φυσικά της παντελούς μόνιμης έλλειψης αστυνομικών, οι οποίοι  εδρεύουν πλέον στην Παροικιά, είναι ο φόβος που έχει καταλάβει ακόμα και τους πιο θαρραλέους μόνιμους κατοίκους, ειδικά τώρα τους χειμερινούς μήνες αφού τόσο τα σπίτια όπου μένουν αλλά και χιλιάδες κλειστές εξοχικές κατοικίες ελλήνων αλλά και ξένων βρίσκονται στο έλεος των πάσης φύσεως κακοποιών.
Και φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κάτοικοι  της όμορφης Νάουσας, με το γραφικό λιμανάκι και τα ολόλευκα πλακόστρωτα καλντερίμια της  που έχουν προμηθευθεί όπλα κάθε είδους, ενώ κάποιοι άλλοι  διαμαρτύρονται εντονότατα τόσο στον δήμαρχο του νησιού όσο και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στην Αθήνα και την Σύρο.
Όμως μέχρι και σήμερα όλες οι προφορικές αλλά και έγγραφες διαμαρτυρίες έχουν πέσει στο κενό αφού ούτε οι προηγούμενοι κυβερνώντες αλλά ούτε και οι σημερινοί έχουν φροντίσει να επαναλειτουργήσει και πάλι ο Αστυνομικός Σταθμός της Νάουσας με τους  4000 περίπου μόνιμους κατοίκους.
Και δεν έχει λειτουργήσει ο Αστυνομικός Σταθμός παρότι ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Πανούσης που μάλιστα τυγχάνει και καθηγητής εγκληματολογίας από τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στο τιμόνι της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι αστυνομικοί είναι για τις γειτονιές και όχι για τα γραφεία και τους μεγαλόσχημους αυτής της έρμης πατρίδας.
Φαίνεται λοιπόν ότι ουδείς μέχρι και σήμερα τόσο από τους ΑΡΧΟΝΤΕΣ της Πάρου αλλά ούτε και των χρυσοκλαράτων της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας μετέφερε στον νέο υπουργό το οξύτατο πρόβλημα της μη αστυνόμευσης της Νάουσας, και των γύρω μικρών αλλά πυκνοκατοικημένων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού οικισμών που διοικητικά ανήκουν στο δημοτικό διαμέρισμα της Νάουσας.
Και μάλλον δεν το είπαν γιατί ίσως κάποιοι ξένοι αλλά και ντόπιοι επιχειρηματίες δεν βλέπουν με καλό μάτι την έντονη αστυνομική παρουσία στα δρομάκια της Νάουσας, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είχε επιδείξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στην πάταξη του κοινού ποινικού εγκλήματος, αφού οι λιγοστοί ένστολοι που υπηρετούσαν στον εκεί Σταθμό εργάζονταν πέραν των δυνατοτήτων τους, ενώ τις περισσότερες φορές ελλειψη περιπολικού αυτοκίνητου περιπολούσαν ακόμα και τις νύχτες με τα δικά τους αυτοκίνητα για τα καύσιμα των οποίων ποτέ δεν αποζημιώθηκαν αλλά ούτε και πρόκειται να αποζημιωθούν.
Και φυσικά Κύριε Υπουργέ αλλά και Κύριε Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ δεν θέλουν να αποζημιωθούν ούτε για την παραπάνω εργασία ούτε για τα καύσιμα αλλά ούτε και για τυχόν ζημιές που υπέστησαν τα δικά τους αυτοκίνητα και οι δικές τους μοτοσυκλέτες .Θέλουν όμως να προστατεύουν ολημερίς και όλες τις εποχές-όχι μόνο το καλοκαίρι-που τότε δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς τους 4000 περίπου κατοίκους της Νάουσας, οι οποίοι αν μη τι άλλο θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια εντός των σπιτιών τους.
Και φυσικά κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ είναι γελοίο γιατί σταμάτησε να λειτουργεί ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ αφού ο ιδιοκτήτης του οικήματος που νοίκιαζε κάτι χρόνια τώρα η ΕΛ.ΑΣ στην Νάουσα το ήθελε είτε για ιδίαν χρήση είτε γιατί τα 200 περίπου ευρώ που του καταβάλατε ως μηνιαίο μίσθωμα(μάλλον τόσο έχετε αξιολογήσει την ασφάλεια των κατοίκων) ήταν ψίχουλα.
Και έτσι έκλεισε από τον Οκτώβρη του 2014 ο αστυνομικός σταθμός της Νάουσας και τώρα όσοι εκ των κατοίκων της θέλουν να διεκπεραιώσουν κάποια υπόθεση τους  είναι αναγκασμένοι με μεταβαίνουν στην Παροικια, όπου έχουν εγκατασταθεί και  οι λιγοστοί αλλά αποτελεσματικοί και απαραίτητοι αστυνομικοί του Σταθμού της Νάουσας.
Και βέβαια είναι υποχρέωση των τοπικών αρχών να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατόν οίκημα κατάλληλο για την εγκατάσταση και πάλι του αστυνομικού σταθμού, ενώ  αν δεν βρίσκουν οίκημα με τα όντως λιγοστά χρήματα που δίνει ως ενοίκιο η ΕΛ.ΑΣ ας «τσοντάρουν» από αυτά που μαζεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες  από την ενοικίαση των δημόσιων χώρων.
Και αυτά τα λεφτά είναι πολλά, μα παρά πολλά.
Και πρέπει οι τοπικοί «άρχοντες» να εξασφαλίσουν το οίκημα τώρα και όχι αργότερα που το νησί τους και ιδιαίτερα η Νάουσα που είναι και ο κυριότερος πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών ,και θα κατακλεισθεί όχι μόνο από φιλήσυχους τουρίστες αλλά και από κάθε λογής ντόπιων και ξένων ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ.
Τέλος είναι ανάγκη να επισημανθεί ότι μέχρι και σήμερα ουδείς εκ των ένστολων διοικούντων (διευθυντών-διοικητών) έχει επιδείξει κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ και κύριε ΑΡΧΗΓΕ της ΕΛ.ΑΣ το ενδιαφέρον του για το οξύτατο πρόβλημα της Νάουσας και των 4000 περίπου κατοίκων της, το οποίο αν συνεχίσει να υφίσταται και το καλοκαίρι τότε
ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ.

Πηγή:zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis