Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 10/12/2014

 

Άλλαξαν τα δεδομένα μετά τα νέα στοιχεία σε ό,τι αφορά στην βομβιστική ενέργεια εναντίον υποκαταστήματος τράπεζας στο Χαλάνδρι.

Οι δράστες επέλεξαν ένα πολυσύχναστο σημείο και επέλεξαν να προειδοποιήσουν ώστε να μην υπάρξουν θύματα. Ωστόσο ο μηχανισμός τους δεν λειτούργησε και έτσι έδωσε την ευκαιρία στην αντιτρομοκρατική να τον έχει σχεδόν αυτούσιο στα χέρια της.

Δεν είναι όμως το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. 

Εκτός από την τράπεζα – στόχο στο σημείο υπάρχει και άλλο υποκατάστημα άλλης τράπεζας. Μια από τις κάμερες ασφαλείας του διπλανού υποκαταστήματος λοιπόν ήταν στραμμένη στο ... σωστό σημείο. Έτσι ο τρομοκράτης που πήγε και τοποθέτησε το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό καταγράφηκε από τη συγκεκριμένη κάμερα και το υλικό αυτό βρίσκεται στα χέρια της αντιτρομοκρατικής.

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν σαρώσει την περιοχή και έχουν “μαζέψει” το υλικό από επιχειρήσεις και καταστήματα που διαθέτουν κάμερες έτσι ώστε να δουν την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες της ενέργειας.

Παράλληλα στα εργαστήρια της αστυνομίας ο εκρηκτικός μηχανισμός ελέγχεται για ίχνη DNA και αποτυπώματα που είναι πολύ πιθανό να εντοπιστούν καθώς οι δράστες υπολόγιζαν να εξαφανιστούν με την έκρηξη και έτσι πιθανότατα δεν είχαν λάβει όλες τις προφυλάξεις.

Ο ίδιος ο μηχανισμός αν και αρχικά έμοιαζε ημιτελής, είναι σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία πλήρης και όλα δείχνουν δεν υπήρξε έκρηξη διότι ότι υπήρξε είτε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, είτε κάποια αστοχία υλικού.

Η συνδεσμολογία όμως μιλάει ήδη και δείχνει στους αστυνομικούς μια βόμβα που μοιάζει με εκείνες που στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει τόσο η οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς” όσο και ο “Επαναστατικός Αγώνας”.

Με δεδομένο ότι ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα μίλησε για ενέργεια σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή ίσως είναι η πρώτη σε μια σειρά άλλων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis