Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 31/08/2021

Για δολοφονία που σπάνια συναντούν στην υπηρεσιακή τους πορεία κάνουν λόγο αστυνομικοί, αναφερόμενοι στη δολοφονία που συντάραξε την Ίο. Το θύμα, ένας 22χρονος Ιρλανδός τουρίστας, δέχτηκε δολοφονικό χτύπημα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να βρεθεί αναίσθητος και αβοήθητος έξω από γνωστό φούρνο του νησιού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η γροθιά που δέχτηκε ήταν τόσο δυνατή που ο 22χρονος έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα από την πτώση να χτυπήσει σε σημείο του κεφαλιού που του προκάλεσε απώλεια των αισθήσεων. Έξω από το φούρνο πέρασε στις 6.00 το πρωί της Δευτέρας διερχόμενος πολίτης, ο οποίος σάστισε στη θέα του αναίσθητου νεαρού και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Γρήγορα ο Ιρλανδός μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού και μία ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά εάν κάποιος παρείχε από την πρώτη στιγμή βοήθεια στον άτυχο νεαρό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης άφησε το θύμα αιμόφυρτο στο σημείο της συμπλοκής.

Το θύμα είχε φτάσει στην Ίο από την Ιρλανδία μαζί με την παρέα του. Πρόκειται για συνομηλίκους του, με τους οποίους διασκέδαζε μέχρι τα ξημερώματα σε μπαρ του νησιού. Το ίδιο έκανε με τη δική του παρέα και ένας 20χρονος Ιρλανδός, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά τη δολοφονία από τους αστυνομικούς.

Στην κατάθεσή του ο 20χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, ανέφερε ότι τσακώθηκε με τον 22χρονο έξω από το φούρνο, όπου του έριξε δύο γροθιές στο κεφάλι. Η δεύτερη γροθιά ήταν αυτή που τον έριξε αναίσθητο στο έδαφος. Ο δράστης ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, καθώς το θύμα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Δράστης και θύμα ανήκαν σε δύο διαφορετικές παρέες. Η αιτία της συμπλοκής παραμένει θολή ακόμα και για τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι δύο νεαροί τσακώθηκαν για ασήμαντη αφορμή. Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τα μέλη και των δύο παρεών. Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε χθες Δευτέρα την πρεσβεία της Ιρλανδίας για το περιστατικό, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis