Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:58 | 02/12/2014
 
O Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμμετείχε στο Παρίσι στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΟΣΑ για τη Μετανάστευση, όπου και συζήτησε το ζήτημα της νόμιμης μετανάστευσης με υπουργούς από τη Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία, κ.α. όπως επίσης και με την ηγεσία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη.
 
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων:
 
    " Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε τη μετανάστευση σε καιρούς οικονομικής κρίσης και υψηλής ανεργίας. Ωστόσο, θα πρέπει να αλλάξουμε τη ρητορική που αφορά τη μετανάστευση. Πρέπει να δείξουμε τις θετικές της επιπτώσεις.
 
     Μία από τις προτεραιότητές μου, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θα είναι να αναπτυχθεί μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη νόμιμη μετανάστευση, με επίκεντρο τους μετανάστες με ειδίκευση υψηλού επιπέδου, και τα οφέλη που μπορούν να αποφέρουν στην οικονομία και την κοινωνία μας συνολικά.
 
     Επίσης, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ύπαρξη μεγάλης «υπόγειας» οικονομίας στην Ευρώπη, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους παράνομους μετανάστες. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οφείλουμε να δημιουργήσουμε επαρκείς διαύλους νόμιμης μετανάστευσης και να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες πολιτικές, αντί να στηριζόμαστε σε απρογραμμάτιστες εκστρατείες νομιμοποίησης."
 
 
ΠΗΓΗ: onalert.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis