Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:52 | 15/01/2022

Ομάδα ακαδημαϊκών από τη Νότια Κορέα συνέταξε και δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή για την αμφιλεγόμενη σειρά K-drama «Snowdrop» του JTBC και της Disney+.

Η σειρά «Snowdrop» προκάλεσε διαμάχες και αντιδράσεις και οι δημιουργοί της κατηγορήθηκαν για διαστρέβλωση της ιστορίας ακόμη και πριν από την πρεμιέρα της και την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων στις 18 και 19 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, η σειρά διαδραματίζεται το 1987, μια κομβική χρονιά για το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας της Νότιας Κορέας και σε αυτή πρωταγωνιστούν ο Jung Hae-in και η Jisoo των BLACKPINK.

Η ανοιχτή επιστολή - που δημοσιεύτηκε από τον Bae Keung-yoon, επίκουρο καθηγητή Κορεατικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια των ΗΠΑ και άλλους - απευθύνεται στον πρόεδρο της Walt Disney για την Ασία-Ειρηνικό, Λουκ Κανγκ. Η επιστολή συντάχθηκε από 26 καθηγητές, βοηθούς καθηγητές και υποψήφιους διδάκτορες σε Κορεατικές και Ανατολικές Ασιατικές Σπουδές.

Στην επιστολή ζητείται από τον Λουκ Κανγκ να συμβουλευτεί ειδικούς στην κορεατική ιστορία και «να εξετάσει προσεκτικά τις ιστορικές αναφορές στη σειρά και να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται αυτές οι ιστορικές αναφορές».

«Υποβάλλουμε αυτό το αίτημα γιατί δεν πιστεύουμε ότι η Disney+ ως παγκόσμια πλατφόρμα streaming γνωρίζει το ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο εκτυλίσσεται η σειρά» αναφέρεται στην επιστολή. «Και πιστεύουμε ότι οι πλατφόρμες πρέπει να λαμβάνουν τεκμηριωμένη απόφαση όταν μεταδίδουν σε παγκόσμια εμβέλεια σειρά που διαδραματίζεται στην πρόσφατη ιστορία της Κορέας» σημειώνεται.

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμη ότι στο «Snowdrop» παρουσιάζονται χαρακτήρες βασισμένοι σε ιστορικά πρόσωπα. Οι μελετητές επισημαίνουν το ζήτημα του αρχικού ονόματος της πρωταγωνίστριας, Eun Young-cho, και την ομοιότητά της με τη φοιτήτρια και ακτιβίστρια υπέρ της δημοκρατίας Cheon Yeong-cho.

«Η παραγωγή του K-drama αποφάσισε στη συνέχεια να αλλάξει το όνομα της πρωταγωνίστριας» αναφέρεται στην επιστολή. «Ακόμη και με την αλλαγή του ονόματος, γεγονός παραμένει ότι άνθρωποι συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και ακόμη και σκοτώθηκαν ως ύποπτοι κομμουνιστές ή κατάσκοποι» επισημαίνεται.

Στην επιστολή εκφράζονται ενστάσεις και για άλλους ρόλους της σειράς και περιγράφονται  πολυάριθμες ομοιότητες ενός χαρακτήρα «με αμφιλεγόμενο στρατιωτικό της δεκαετίας του '80, ο οποίος ήταν στην πρώτη γραμμή βάναυσων δολοφονιών πολιτών και δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν υπό τις διαταγές του».

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο JTBC απαντώντας στις αντιδράσεις για το «Snowdrop» χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί διαστρέβλωσης της ιστορίας «παρανοήσεις».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis