Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 24/03/2015

Θυσίασε τη ζωή του, για να σώσει μια γυναίκα εγκλωβισμένη στο διαμέρισμά της, στη φονική πυρκαγιά, στο Π.Φάληρο (12/09).
Η Ακαδημίας Αθηνών σε εκδήλωσή της, σε αναγνώριση της προσφοράς του ηρωικού Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου, θα του απονείμει το  Βραβείο Αυτοθυσίας.

 

Ο 33χρονος Αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος, εκτελών χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας, κλήθηκε (12/09-21.00) να μεταβεί σε κατάσβεση αστικής φωτιάς σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών στο Π.Φάληρο.
image

Συνάδελφοί του, τον εντόπιαζαν λιγο αργότερα νεκρό στο μπαλκόνι διαμερίσματος του 2ου ορόφου, στο οποίο βρέθηκε στην προσπάθειά του να σώσει την 44χρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη του καταστήματος -στο οποίο ξέσπασε η φωτιά- μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε εγκλωβιστεί από τους καπνούς και επίσης εντοπίσθηκε νεκρή.
Σε αναγνώρισης της αυτοθυσίας και της προσωπικής του υπέρβασης στην προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, η Ακαδημία Αθηνών, κατά την πανηγυρική συνεδρία της για τον Εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 (24/03- 19.00) αποφάσισε να απονείμει το Βραβείο Αυτοθυσίας, στον ηρωικό Πυροσβέστη, Ματθαίο Μάντζιο. Την απονομή θα πραγματοποιήσει, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Χ. Πετράκος.
Ομιλητής της εκδήλωσης, θα είναι ο Ακαδημαϊκός Νικηφόρος Διαμαντούρος με θέμα «Ο Αγώνας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Μια μακροϊστορική προσέγγιση».
Στην εκδήλωση, θα απονεμηθεί ο Αριστείο των Καλών Τεχνών στο Λεωνίδα Καβάκο ενω θα προκηρυχθεί και το Αριστείου των Θετικών Επιστημών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

nantiareport.wordpress.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis