Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:33 | 20/04/2015

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα νοδηλεύεται πεντάχρονο αγοράκι μετά από ατύχημα σε παιδική χαρά. Το παιδίακρωτηριάστηκε στο αντίχειρα σε τσουλήθρα της παιδικής χαρά Κουραμπά που μόλις είχε παραδοθεί στον Δήμο. 

 

Ο 5χρονος βρισκόταν στο Πάρκο Κουραμπά με τους γονείς του, που αμέσως το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση συγκόλησης του αντίχειρα από τους γιατρούς της Ορθοπεδικής, οι οποίοι κάνουν λόγο για μία δύσκολη περίπτωση και θεωρούν ότι είναι κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα, οπότε και θα κριθεί αν πέτυχε η συγκόλληση.

Την ώρα του ατυχήματος το πάρκο ήταν γεμάτο με παιδάκια που έπαιζαν και ο μικρός είχε ανέβει σε μία από τις τσουλήθρες. Ανάμεσα στο ξύλο όμως, που καθόταν και την λαμαρίνα της τσουλήθρας υπήρχε ένα κενό. Εκεί πιάστηκε το δάχτυλό του και ακρωτηριάστηκε. Επικράτησε πανικός και σε λίγα λεπτά στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Ο χώρος του ατυχήματος απομονώθηκε πλήρως και στη συνέχεια η παιδική χαρά εκκενώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε αυτοψία από υπαλλήλους του Δήμου, ενώ την Κυριακή, συνεργείο κλείδωσε τις πόρτες του Πάρκου, τοποθετώντας πρόχειρα σημειώματα ότι απαγορεύεται η είσοδος.

Η ανάπλαση του Πάρκου Κουραμπά, ήταν έργο που είχε ενταχθεί και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και μάλιστα με προϋπολογισμό που έφτανε τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Στο έργο προβλέπονταν πλήρης ανακαίνιση του χώρου, διαχωρισμός του ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τοποθέτηση παιχνιδιών με αυστηρές προδιαγραφές, που επιβάλλονται από τους κανονισμούς του ΕΣΠΑ.

Οριστική παραλαβή του έργου από τον Δήμο Ιωαννιτών δεν έχει γίνει, καθώς πρέπει να συμπληρωθεί διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας δεκαπέντε μηνών.Η διαδικασία πιστοποίησης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο με τα αρμόδια υπουργεία να έχουν ήδη αποστείλει θετικές γνωμοδοτήσεις.

Το ατύχημα πάντως που συνέβη έχει προκαλέσει θύελλα σχολίων κι αντιδράσεων, με αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για πλήθος προβλημάτων σε ένα έργο που ακόμη δεν έχει τελειώσει οριστικά και κρύβει κινδύνους για τα παιδιά.

Πηγή φωτογραφιών: Epirus post
 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis