Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 24/07/2020

Ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος το οποίο αναχαίτισαν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στον εναέριο χώρο της Συρίας επέστρεψε και προσγειώθηκε στην Τεχεράνη, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Δεν έγινε σαφές εάν το αεροπλάνο μετέφερε επιβάτες.

Μαχητικά αναχαίτισαν το επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Mahan, αναγκάζοντας τον κυβερνήτη του να κατέβει σε χαμηλότερο ύψος απότομα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφριά αρκετοί επιβάτες, μετέδωσε νωρίτερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRIB.

Ο κυβερνήτης αποφάσισε να προσγειώσει το αεροσκάφος εσπευσμένα στη Βηρυτό, αφού τα αμερικανικά μαχητικά τον εμπόδισαν να συνεχίσει κανονικά την πορεία του, και οι 150 επιβάτες αποβιβάστηκαν. Πηγή προσκείμενη στο αεροδρόμιο είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι ορισμένοι επιβάτες υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το Ιράν στον Λίβανο και αναχαιτίστηκε από αμερικανικά μαχητικά στον εναέριο χώρο κοντά στη βάση ατ Τανφ, στη νοτιοανατολική Συρία, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στη συριακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Το συμβάν εγγράφεται στη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.

Τηρούσαν απόσταση ασφάλειας λένε αμερικανοί αξιωματούχοι

Αμερικανικό μαχητικό F-15 πλησίασε πράγματι σε απόσταση οπτικής αναγνώρισης ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος χθες Πέμπτη, αλλά τηρώντας απόσταση ασφαλείας, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ένας από τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, επιβεβαίωσε ότι το συμβάν εκτυλίχθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis