Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 12/07/2020

Δεν υπάρχουν λόγια για το θάρρος των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι, εκτός από την καθημερινή μάχη με το έγκλημα, αρκετες φορές ρισκάρουν τη ζωή τους για να σώσουν τους συνανθρώπους μας.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που θα σας παραθέσουμε ευθύς αμέσως.

[custom:google-ads]

Το μεσημέρι της 7ης Ιουλίου έπιασε φωτιά σε μια πολυκατοικία στον Άγιο Παντελεήμονα. Σε ένα διαμέρισμα διέμενε ένα άτομο με αναπηρία μαζί με τη μητέρα του και μια γυναίκα που τους βοηθάει σε καθημερινή βάση.

Στη θέα του καπνού οι δυο γυναίκες προσπάθησαν να μεταφέρουν τον άνδρα από το κρεββάτι στο αμαξίδιο για να είναι πιο εύκολη η έξοδος του καθώς η φωτιά είχε αρχίσει να επεκτείνεται στην πολυκατοικία.

Συμφωνα με πληροφορίες του policepress οι δυο γυναίκες πανικοβλήθηκαν και η ατμόσφαιρα είχε γίνει αρκετά αποπνικτική! Μέσα σε δέκα λεπτά εμφανίστηκαν- σαν από μηχανής θεοί-αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι.

Τότε άρχισαν να ρωτούν το τετραπληγικο άτομο με 85% αναπηρία ποιο είναι το πρόβλημα του και πως θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Μέσα σε πέντε λεπτά ο ένας από τους δυο αστυνομικούς τον είχε ανεβάσει στην πλάτη του και ο άλλος ήταν από πίσω υποστηρικτικά για να μην πέσει το άτομο.

Οι δυο αστυνομικοί κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν πολύ γρήγορα την ώρα που η Πυροσβεστική είχε αρχίσει να επεμβαίνει στη φωτιά. «Είμαι ευγνώμων και δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τους αστυνομικούς», λέει το άτομο που σώθηκε τελευταία στιγμή από τους δυο αστυνομικούς.

Ό,τι και να πούμε για τους αμεσοδρασίτες είναι λίγο. Αναφέρουμε το παράδειγμα ως ένα «μπράβο». Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ήρωες!

[custom:google-ads]

 


Δείτε ακόμα στο Policenet.gr: Αυτό θα πει ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ - Aστυνομικός σβήνει τη φωτιά από συνάδελφό του, ενώ καίγεται και ο ίδιος


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis