Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 28/01/2015

 

Την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Χαριλάου με μολότοφ το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου, ανέλαβαν με επιστολή στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org. Από την επίθεση προκλήθηκε φωτιά ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας και ένα δίκυκλο.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Στις 17.1 παρουσιαστήκαμε και δώσαμε το παρόν στο αστυνομικό τμήμα στη Χαριλάου επιστρέφοντας έστω και λίγη από τη βία που ασκείται καθημερινά στους κύριους εκφραστές της.
Μόνο στο διάστημα των τελευταίων μηνών αν κάναμε μια καταγραφή των συμβάντων αστυνομικής καφρίλας ο κατάλογος θα ήταν μακρύς. Η καταστολή των διαδηλώσεων 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη σε όλο τον ελλαδικό χώρο, οι καθαρίστριες, οι ΑΜΕΑ και οι εκκαθαρίσεις μεταναστών, είναι μόνο λίγα από τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί. Κανένα από αυτά δε μας εξέπληξε, παρά μόνο μας μπόλιασε με ακόμη περισσότερο μίσος. Οι αόριστες καταγγελίες για χρήση υπέρμετρης βίας, εκτός του ότι δε μας αφορούν, εξυπηρετούν την παραπλάνηση και συγκαλύπτουν την ουσία της ιδιότητας αυτών των καθαρμάτων εν γένει. Ως φρουροί του συστήματος θα είναι πάντα ποτισμένοι με μίσος για τους πολέμιούς του και τους διασαλευτές της τάξης και θα πρέπει να αποπνέουν δέος και φόβο σε όλους τους υπόλοιπους.
Είτε ως εντολοδόχοι μιας αλαζονικής και απροκάλυπτα φασίζουσας κυβέρνησης είναι έχοντας ως εντολείς μια «αριστερή» κυβέρνηση των λουλουδιών, ο ρόλος τους θα είναι πάντα ο ίδιος. Η προστασία των κυριάρχων και του κεφαλαίου.
Πρόσφατα, το κράτος έθεσε σε εφαρμογή τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, τις οποίες προετοίμαζε εδώ και καιρό για να αιχμαλωτίσει με σκληρότερους όρους τον αγωνιζόμενο πληθυσμό των φυλακών, ώστε να στείλει ένα σαφές μήνυμα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον σε όσους αγωνίζονται. Πραδίδοντας μάλιστα την εξωτερική φρουρά τους στους μπάτσους, αυτοί αποκτούν την ευχέρεια να επιβάλλουν εν λευκώ τα νταβατζιλίκια και την καφρίλα τους στους φυλακισμένους ανά πάσα στιγμή.
Με την μνήμη, λοιπόν, να παραμένει καρφωμένη στη συνείδηση δεν ξεχνάμε όσους βασανίστηκαν στα κρατητήρια και τις ανακρίσεις, όσους εκτελέστηκαν στους δρόμους, όσους ξυλοκοπήθηκαν στις πορείες, όσους η ελευθερία στερήθηκε από τα βρώμικα χέρια των μπάτσων, όσους δε δίστασαν να αντισταθούν σε τσαμπουκάδες, ξυλοδαρμούς, εξακριβώσεις και σωματικούς ελέγχους, όσους κρατούν το μίσος τους αναλλοίωτο και δεδομένο.

Με αφορμές ή χωρίς η στοχοποίηση των μπάτσων κρίνεται πάντα επίκαιρη
Όσα λουλούδια κι αν υπόσχεται η επερχόμενη κυβερνητική άνοιξη, μία μολότωφ θα φαντάζει πάντα πιο όμορφη
Να μην αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Να επιτεθούμε στους μηχανισμούς του κράτους και του κεφαλαίου
Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους επαναστάτες".

Πηγή:thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis