Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:20 | 16/12/2014

 

Εννέα κλοπές δικύκλων και μία κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα 5-14 Δεκεμβρίου, στην πόλη της Ξάνθης, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Ξημερώματα της Δευτέρας συνελήφθη στη Σάλπη Ροδόπης ένας 18χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και κλοπές τροχοφόρων. Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τριών ημεδαπών, ηλικίας 28, 16 και 15 ετών, συνεργών του 18χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Αναλυτικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών κλοπής ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από την Ξάνθη, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, εντόπισαν τον 18χρονο να το οδηγεί και τον συνέλαβαν.

Ακολούθως, από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, προέκυψε ότι ο 18χρονος μαζί με τον 28χρονο και έναν ακόμη άγνωστο δράστη, είχαν αφαιρέσει το παραπάνω όχημα, το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, από την πόλη της Ξάνθης.

Από τη συνέχιση της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι, κατά το χρονικό διάστημα 5-14 Δεκεμβρίου, όλοι οι δράστες, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης, εννέα δίκυκλα (μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες).

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες των αστυνομικών, έχουν βρεθεί τέσσερα από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.



Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης για να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του άγνωστου συνεργού.

 

http://www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis