Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:25 | 25/06/2015

Απελπισμένες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης γίνονται στις Βρυξέλλες. Στην τελευταία εξέλιξη, αναβλήθηκε επ΄ αόριστον το Eurogroup καθώς οι υπουργοί της Ευρωζώνης κάλεσαν την Ελλάδα να επανέλθει με καλύτερες προτάσεις και ζήτησαν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, ώστε να διαμορφωθεί ένα κείμενο το οποίο να υποβληθεί προς έγκριση στη επόμενη συνεδρίαση. 

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης "τελείωσε για σήμερα. Οι θεσμοί και η Ελλάδα συνεχίζουν να εργάζονται. Το Eurogroup θα συνέλθει αργότερα, αλλά όχι σήμερα", έγραψε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ στο Twitter. Δύο πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου πιθανόν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

"Η πόρτα είναι ακόμα ανοιχτή" δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής. 

“Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να πούμε ότι έχουμε τη σύμφωνη γνώμη όλων. Θα δουλέψω για να έχουμε την Ευρώπη ενωμένη και την Ελλάδα ανταγωνιστική” δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ενδιαφέρον είχε όμως και η δήλωση του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος σημείωσε πως πολλοί συνάδελφοί του στο Eurogroup επέκριναν το ελληνικό κείμενο προτάσεων, όμως πολλοί επέκριναν επίσης και το κείμενο των δανειστών. Πρόσθεσε επίσης πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία.

Νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αρνήθηκαν να συζητήσουν με βάση τα δύο κείμενα- ένα των θεμσών και ένα της Ελλάδας, την τελευταία πρόταση, η οποίο δεν κρίθηκε ικανοποιητική. Όπως δήλωσαν πριν την έναρξη του Eurogroup Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε, υπήρχε χάσμα απόψεων στα δύο κείμενα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςπροσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, δήλωσε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμβιβασμός: “Μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό,ώστε η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση” είπε χαρακτηριστικά. 

“Η Ελλάδα δεν έχει πια πολύ χρόνο. Δεν είμαστε ακόμα μακριά. Η χρηματοδότηση θα πρέπει να αποτελεί κομμάτι της συμφωνίας. Ο στόχος της Ευρώπης δεν είναι η αποτυχία. Ο στόχος είναι πάντα η επιτυχία¨είπε ο Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

 

http://www.news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis