Αναδρομικά: Από 1.400 μέχρι και 10.000 οι επιστροφές για τους εν ενεργεία και μέχρι 6.800 για τους απόστρατους

Αναδρομικά: Από 1.400 μέχρι και 10.000 οι επιστροφές για τους εν ενεργεία και μέχρι 6.800 για τους απόστρατους

Η επιστροφή των “κλοπιμαίων” των στρατιωτικών αλλά και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας αναμένεται να ανακοινωθεί απόψε από το βήμα της ΔΕΘ, στην ομιλία που θα κάνει ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μέσω του Militaire.gr θα περιγράψει το πως θα δοθούν τα χρήματα και πόσα χρήματα θα περιμένουν οι στρατιωτικοί, ανάλογα με τον βαθμό τους. Τα αναδρομικά θα τα πάρουν και οι απόστρατοι. Για τους εν ενεργεία τα ποσά που θα επιστραφούν ξεκινούν από τα 1400 ευρώ και φθάνουν μέχρι τις 10.000 και για τους απόστρατους από τα 850 μέχρι τις 6.800 ευρώ.

Αυτή η περιπέτεια τελειώνει λοιπόν, έξι χρόνια μετά…

Άρχισε το 2012, όταν αποφασίστηκαν οι πρώτες περικοπές που προβλέπονταν να ξεκινήσουν από την 1/1/2013. Τότε όμως με απόφαση Σταϊκούρα, οι περικοπές πήραν αναδρομικό χαρακτήρα από τον Αύγουστο του 2012.

Έξι στρατιωτικοί από την Ένωση Στρατιωτικών Αττικής που αργότερα πρωτοστάτησαν και στην ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) , προσέφυγαν το 2012 στο ΣτΕ.

Το 2014, η απόφαση που προέκυψε προκάλεσε σοκ! Το ΣτΕ υποχρέωνε την κυβέρνηση να επαναφέρει τους μισθούς των στρατιωτικών στο επίπεδο του Ιουλίου του 2012 και να επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά που παράνομα είχε περικόψει! Με τον φόβο της κατακραυγής η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επέστρεψε το 50% προσπαθώντας να “κλείσει” το θέμα. Οι στρατιωτικοί προσέφυγαν ξανά στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν ξανά. Προσέφυγαν και στο συμβούλιο συμμόρφωσης το οποίο είχε επιβάλλει πρόστιμο 50.000 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών . Το οποίο τελικά πλήρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στο μεταξύ είχε έλθει στην εξουσία.

Τελικά τώρα μετά από 3,5 χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το θέμα φαίνεται ότι θα κλείσει οριστικά . Ο Καμμένος το είχε θέσει ως όρο στην κυβερνητική συμφωνία με τον Τσίπρα και κάθε μήνα έβαζε τα χρήματα σε “κωδικό κουμπαρά” για να υπάρχουν .

militaire.gr