Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 20/11/2018

Σε αναμμένα κάρβουνα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ορισθεί η ημερομηνία της καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους. Η Υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πέσουν οι υπογραφές ακόμα και σήμερα, όπως έχουμε αναφέρει εδώ και μέρες στο OnAlert.gr.


[custom:google-ads]


Μετά την υπερψήφιση της σχετική τροπολογίας του Υπ. Οικονομικών από την Βουλή, το μόνο που μένει πριν ξεκινήσουν να καταθέτουν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά τα λογιστήρια των Γενικών Επιτελείων είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων τις επόμενες ημέρες, ενώ όπως αναφέραμε και πριν μερικές μέρες θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό η ΚΥΑ να υπογραφεί ακόμα και σήμερα Τρίτη (20.11.2018).


Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα ποσά να καταβληθούν πριν το τέλος του μήνα, όπως είχαμε αναφέρει ήδη από τις 29 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια παράμετρος θα επηρεάσει την εγκληματικότητα σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα

Ακόμα, παραμένει άγνωστο αν η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μαζί με την μισθοδοσία, γεγονός που θεωρείται πιθανότερο, ή ξεχωριστά.

Από ότι φαίνεται οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κερδίσει την μάχη με το χρόνο και το σενάριο που ήθελε την καταβολή των ποσών να γίνεται στα μέσα Δεκέμβρη να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, παρ' όλο που κύκλοι του Πενταγώνου διατηρούν το σενάριο ακόμα ζωντανό.

Βέβαια, τόσο η ΥΕΦΕΘΑ, πριν από λίγες ημέρες, όσο και ο ίδιος ο ΥΕΘΑ έχουν δηλώσει ότι τα αναδρομικά θα έχουν επιστραφεί στους δικαιούχους τους πριν τελειώσει ο Νοέμβρης. Χαρακτηριστικά, ο κ. Καμμένος κατά την διάρκεια της συζήτησης της σχετικής τροπολογίας στην Βουλή είχε αναφέρει ότι τα ποσά θα επιστραφούν στους στρατιωτικούς σε 15-20 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 27-28 Νοεμβρίου το αργότερο. 

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.


[custom:google-ads]
Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr από καλά ενημερωμένες πηγές, τελικά δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού από οφειλές προς το δημόσιο.

Σημειώνεται, ότι στο νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis