Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:55 | 26/12/2015

Σύμφωνα με το Συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA οι συριακές αρχές κατάσχεσαν εξοπλισμό για τη χρήση χημικών όπλων και ξένης κατασκευής ιατρικό εξοπλισμό και εφόδια σε ένα στρατόπεδο τρομοκρατών στην επαρχία Λαττάκεια.

«Έπειτα από μια ειδική επιχείρηση, οι αρχές στην επαρχία Λαττάκεια κατάσχεσαν εξοπλισμό για την κατασκευή χημικών όπλων καθώς και ιατρικά εφόδια και εξοπλισμό τουρκικής, σαουδαραβικής και καταρικής προέλευσης που βρίσκονταν στην κατοχή τρομοκρατικών οργανώσεων σε περιοχή στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας», μετέδωσε το SANA, επικαλούμενο έναν αξιωματικό ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης.

Το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, μετά και από τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Δαμασκό όπου οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στον συριακό εμφύλιο κατηγόρησαν η μία την άλλη, έχει απασχολήσει έντονα τις διεθνής αρχές. Η Μόσχα είχε προτρέψει τη Δαμασκό να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο και η Συρία είχε συμφωνήσει με τη ρωσική πρόταση

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο του 2013, η επίθεση με χημικά όπλα στη Γούτα, ένα προάστιο της πρωτεύουσας της Συρίας, της Δαμασκού, είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.300 αμάχους.

Τον Αύγουστο του 2015 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε εγκρίνει τη δημιουργία ενός Κοινού Μηχανισμού Έρευνας (Joint Investigative Mechanism, JIM), για τον εντοπισμό προσώπων που ενέχονται στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis