Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 30/04/2022

1 Μάη 2022, 1η Μάη 1886. Το μήνυμα διαχρονικό 136 χρόνια μετά. Απανταχού στο κόσμο όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουν αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο. Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα των εργαζομένων που μας θυμίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται, χωρίς αγώνα, χωρίς διεκδίκηση.

Μέσα σε όλα αυτά, ο λαός μας βάλλεται και από το κύμα της ακριβείας. Δυστυχώς χρειάζεται ένα μηνιάτικο για να πληρωθεί μόνο ο λογαριασμός ρεύματος, χωρίς να υπολογίσουμε ότι τα καύσιμα και το σούπερ μάρκετ, έχουν αυξηθεί ως κόστος. Η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι τα 13 ευρώ που υποτίθεται ότι θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα των οικογενειών μας. Ή η υποτυπώδης αύξηση στο βασικό μισθό, που έχει ήδη εξανεμιστεί από την ακρίβεια!  

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το λαό μας και εμάς τους αστυνομικούς, βαλλόμενους από την αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν η πανδημία που δοκίμασε τις αντοχές όλων μας. Πολλοί νοσήσαμε ή και χάσαμε δικά μας άτομα από το φονικό ιό, που έγινε πιο θανατηφόρος, λόγω της υποβάθμισης και των τεράστιων ελλείψεων, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαπενταετίας. Η κυβέρνηση άφησε ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντας τα νοσοκομεία με χιλιάδες κενά από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ παράλληλα όταν συνάνθρωποι μας πέθαιναν ή και πεθαίνουν μέχρι και σήμερα λόγω έλλειψης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές και ΜΕΘ.

Η αδιαφορία για την υγεία μας φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα, όταν μειώνεται ο προϋπολογισμός για τη δημόσια υγεία. Ας αναρωτηθούμε τι μέτρα πάρθηκαν στις Υπηρεσίας μας ώστε να προστατευτούμε και εμείς οι αστυνομικοί από τη διάδοση του κορωνοϊού εντός των υπηρεσιών. Να σκεφτούμε πόσοι νοσήσαμε από τη διασπορά του COVID – 19 εντός των υπηρεσιών. Στον αντίποδα όλων αυτών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την «αναστολή» της πανδημίας λόγω τουριστικής περιόδου και όποιος ζήσει… 

Και εμείς οι αστυνομικοί μπροστά σ’ αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα απαιτείται να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Να καταδικάσουμε το εφησυχασμό και συμβιβασμό που καλλιεργεί η ηγεσία της ΠΟΑΣΥ. 

Απαιτούμε άμεσα μέτρα: 

 

  • Ανάσχεση της ακριβείας και κατάργηση των άμεσων και έμμεσων φόρων και ΦΠΑ στην ενέργεια, στα καύσιμα, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. 

  • Πραγματική αύξηση του βασικού μισθού που να καλύπτει το σύγχρονο κόστος ζωής. Ένα σύγχρονο μισθολόγιο.

  • Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για το χρόνο εργασίας. Να εφαρμοστεί επιτέλους καθολικά η εβδομαδιαία υπηρεσία. 

  • Να χορηγούνται τα ρεπό στο χρόνο που γεννάται το δικαίωμα λήψης του και όχι να συσσωρεύονται χρωστούμενα ρεπό. 

  • Αναγνώριση του επικίνδυνου του επαγγέλματός μας.  

  • Άμεσα μέτρα προστασίας από τη πανδημία του κορωνοϊού που δυστυχώς κοστίζει σε ζωές μέχρι τώρα. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. 

  • Ανακατανομή του προσωπικού με οριστική μετακίνηση αστυνομικών από τις ειδικές κατασταλτικές μονάδες, όπως είναι τα ΜΑΤ, η ΔΡΑΣΗ, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) ή από άλλες υπηρεσίες που έχουν πλεονάζον προσωπικό, όπως είναι τα Επίσημα, Αρχηγείο, Επιτελεία, προς αστυνομικά τμήματα και Άμεση Δράση για την αντιμετώπιση του εγκλήματος. 

 

Όλες αυτές οι διεκδικήσεις κερδίζονται με αγώνα. Έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικούμε για μας και τις οικογένειές μας τη ζωή που μας αξίζει. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis