Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:19 | 26/03/2019

Εκλογές Ένωσης Β/Α Αττικής ή μήπως τσιφλίκια και τσιφλικάδες στην Ένωση;

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταγγέλλουμε απερίφραστα τις φασίζουσες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην ένωση βορειοανατολικής Αττικής σχετικά με την προκήρυξη εκλογών.

[custom:google-ads]

Την 19/3/2019 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Β/Α Αττικής ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι μετά από μία ημέρα την 20/03/2019 θα πραγματοποιείτο Γενική Συνέλευση, όπου μεταξύ άλλων θα αποφασιζόταν η ημερομηνία των επερχόμενων αρχαιρεσιών. Εάν εκείνη την ημέρα δεν συγκεντρωνόταν απαρτία, η διαδικασία θα επαναλμβανόταν την 22/3/2019.

Η εν λόγω Γενική Συνέλευση «πραγματοποιήθηκε» εν τέλει και σε δεύτερο βαθμό εν κρυπτώ και χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για την ενημέρωση των εχόντων αξιώσεις γι’ αυτήν συναδέλφων.

Συγκεκριμένα, δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στις Υπηρεσίες της Β/Α Αττικής, σε όλες τις παρατάξεις, στους αντιπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Διερωτώμαστε αν όντως πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση συγκεντρώνοντας τον απαιτούμενο αριθμό, τη στιγμή που μάλιστα η προαναφερθείσα ανακοίνωση μέχρι τη στιγμή συγγραφής του παρόντος έχει διαβαστεί μόλις 32 φορές. Μ’ αυτή την πρακτική στερείται από τα μέλη της ένωσης, τον κάθε συνάδελφό μας, το δικαίωμα να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση όπως θα γίνονταν σε ένα δημοκρατικό σωματείο.

Τέτοιες κλικαδώρηκες πρακτικές θέλουν να αποκλείσουν όποιον και όποιους συναδέλφους δεν είναι «μαζί τους» μήπως και τους στερήσουν το «θρόνο» μπαίνοντας σφήνα. Παραβιάζουν ωμά το καταστατικό εμποδίζοντας το δικαίωμα των συναδέλφων στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η πιο προκλητική μάλιστα παραβίαση έγινε με το κλείδωμα των υποψηφίων των αρχαιρεσιών την ημέρα διεξαγωγής τη Συνέλευσης, τη στιγμή μάλιστα που το καταστατικό ρητά αναφέρει ότι οι υποψηφιότητες κλειδώνουν μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Και αυτός ο εσμός είναι η ντροπή του συνδικαλισμού στην αστυνομίας, ο οποίος θα επαίρεται για το δημοκρατικό του φρόνημα και το αδιάβλητο των διαδικασιών στην Ένωσης Βορειοανατολικής Αττικής επί ημερών του.

Αυτοί που δεν ανέχονται μια άλλη αντιπολιτευόμενη φωνή εντός της ένωσης και τον έλεγχο των πεπραγμένων τους. Γιατί άραγε; Μάλλον κάτι φοβούνται και δεν τα ‘χουν καλώς καμωμένα όπως υποστηρίζουν. Αν το προεδρείο της Βορειοανατολικής Αττικής θεωρεί την Ένωση τσιφλίκι του και τον εαυτό του ως τσιφλικά κάνοντας ό,τι θέλει, πλανάται πλάνην οικτράν.

Συνάδελφοι, να σταματήσουν τώρα φασίζουσες και απαξιωτικές πρακτικές όπως αυτή της βορειοανατολικής Αττικής. Οι τσιφλικάδες δεν έχουν θέση μέσα στα σωματεία μας. Να προφυλάξουμε τα σωματεία μας και τη δημοκρατική λειτουργία τους.

Για Ενώσεις με αγωνιστική συνδικαλιστική δράση που θα παλεύουν για τα δικαιώματα μας και δεν θα εξυπηρετούν συμφέροντα των κάθε λογής εκλεγμένων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis