Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 29/03/2015

Κείμενο ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ έξω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης, με αποτέλεσμα να καούν τρία περιπολικά και ένα υπηρεσιακό όχημα, δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.

Σε αυτό γίνεται αναφορά στον Λάμπρο Φούντα, πέντε χρόνια μετά τη συμπλοκή στην περιοχή κατά την οποία σκοτώθηκε, ενώ διαμηνύεται ότι ο αγώνας συνεχίζεται κόντρα στον «ρεφορμιστικό εφησυχασμό» μέσα σε «αριστερό» περιβάλλον.

Ειδικότερα, στο κείμενο, μεταξύ άλλων, δίνονται απαντήσεις σε εξαγγελίες της κυβέρνησης:

«Λάμπρο, ξέρουμε πως στους καιρούς, που άλλοι δίνουν ανοχή και χρόνο για την "καλυτέρευση" των συνθηκών, πειθόμενοι ηθελημένα και μη από κίβδηλες υποσχέσεις, εσυ θα έλεγες πως: η ελευθερία αργεί ακόμα...

»Όταν υπόσχονται κατάργηση ή αφοπλισμό των ένστολων δολοφόνων ακούγεται να λες πως: "Ο μόνος ένοπλος που αναγνωρίζω είναι ο προλετάριος με το όπλο στο χέρι".

»Όταν διαλαλείται (και μόνο...) κλείσιμο των φυλακών νέου τύπου, "εξανθρωπισμός" των ήδη υπάρχοντων, το τέλος των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, η φωνή σου δονεί τον αέρα...
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

»Όταν προωθείται η άποψη, πως τάχα τίποτα δεν μπορεί πλέον ν'αλλάξει, ότι είναι μάταιη η ρήξη με τους θεσμούς σε "αριστερό" περιβάλλον και να διαδηλώνουμε ήσυχοι υπέρ της κυβέρνησης, πάλι φωνάζεις:
ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, Ο ΑΝΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...»

Επιπλέον, στο κείμενο επισημαίνεται: «...επιλέγουμε την επίθεση, για τη διαφύλαξη της μνήμης, μα κι ως έναν από τους πολλούς τρόπους για να συνεχίσουμε τον αγώνα και μέσα στην περίοδο του ρεφορμιστικού εφησυχασμού, της νέας εθνικής ενότητας και ταξικής συνεργασίας που οικοδομείται.

»Οι νέοι ηγήτορες του καθεστώτος, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, μιλούν για "συνέχεια του κράτους". Ας τους θυμήσουμε πως την ίδια συνέχεια έχει η οργή και το πάθος μας για την ελευθερία, την ίδια συνέχεια η συνέπεια κι η αποφασιστικότητα για το γκρέμισμα αυτού του κόσμου και το χτίσιμο του νέου που ονειρευόμαστε».

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στο ΑΤ Δάφνης σημειώνεται: «Έτσι, λοιπόν, επιτεθήκαμε στις 28/03 στο Α.Τ.Δάφνης, τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν οι δολοφόνοι του Λάμπρου, πυρπολώντας 3 περιπολικά κι 1 υπηρεσιακό όχημα. Παρά τον φρουρό που ήταν έξω και μας σημάδευε εύθυβολα, πυροβολώντας μάλιστα στον αέρα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους όρους που εμείς είχαμε θέσει».

Πηγή:parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis