Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 06/12/2014

Τα στοιχεία 47.000 ανθρώπων που εργάστηκαν για τη Sony από το 1995 και μετά σε ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο παραγωγής ταινιών του Χόλιγουντ απέσπασαν οι Φρουροί της Ειρήνης από την εισβολή τους στο εσωτερικό δίκτυο της Sony Computer Entertainment τον Νοέμβριο του 2014. Τα στοιχεία αυτά αφορούν και σε γνωστούς ηθοποιούς, όπως ο Συλβέστερ Σταλόνε, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal.

H εταιρεία συμβούλων σε θέματα ασφάλειας Identity Finder διαπίστωσε, σύμφωνα με το in.gr, πως στα 33.000 έγγραφα που απέσπασαν οι "Guardians of Peace" υπήρχαν προσωπικά δεδομένα, όπως μισθοί και απολαβές για ανθρώπους που συνεργάστηκαν με την εταιρεία ακόμα και πριν 14 χρόνια, ενώ τουλάχιστον ένας είχε συνεργασία από το 1955. Τα περισσότερα από τα συσσωρευμένα αυτά στοιχεία ήταν σε ηλεκτρονικά λογιστικά φύλλα χωρίς καμία προστασία από την πρόσβαση. Επιπλέον, τα έγγραφα που απέσπασαν οι εισβολείς περιελάμβαναν και συμβόλαια και φορολογικά στοιχεία ηθοποιών, αναφέροντας συγκεκριμένα τρία διακεκριμένα πρόσωπα: τον Συλβέστερ Σταλόνε, τον Τζουντ Απάτοβ και Ρέμπελ Ουίλσον οι οποίοι δεν σχολίασαν το γεγονός.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται ενώ η Sony δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση. Οι έρευνες προσανατολίζονται προς την Βόρεια Κορέα, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι η εισβολή μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της προσβλητικής για τον ηγέτη της χώρας κωμωδίας The Interview, στην οποία δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι προσλαμβάνονται από την CIA για να τον δολοφονήσουν. Πάντως, η Βόρεια Κορέα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή δια στόματος διπλωμάτη της στην Νέα Υόρκη, αν και η κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει την ταινία «απροκάλυπτη προώθηση της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου» διαμαρτυρόμενη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.

Από την άλλη, σειρά από στοιχεία φέρνουν σε δύσκολη θέση τον ιαπωνικό κολοσσό αφού αποκαλύπτεται ότι η Sony δεν είχε θωρακίσει στοιχειωδώς κάποια από τα συστήματά της. Η βρετανική Telegraph αναφέρει πως χιλιάδες κωδικοί εισόδου για την πρόσβαση σε υπολογιστές του εσωτερικού δικτύου, σε κοινωνικά δίκτυα και διαδικτυακές υπηρεσίες παρέμεναν αποθηκευμένα υπό μορφή απροστάτευτων αρχείων του Word, του Excel, ή σε PDF και .zip σε έναν φάκελο με την ονομασία... "Passwords", επαναφέροντας στις μνήμες πολλών χρηστών το πάθημα του 2011.

Πηγή:thestival.gr

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis