Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:58 | 07/11/2021

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης από τη δολοφονία του 44χρονου υπάλληλου μίνι μάρκετ, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σημειώνεται πως ο άτυχος Μάριος έχει τυφλό τραύμα από σφαίρα, ενώ στην ακτινογραφία που υπεβλήθη η σορός του, εντοπίστηκε βλήμα στο ύψος του θώρακα. Ο δράστης φαίνεται να τον έχει πυροβολήσει στο πάνω μέρος του κεφαλιού με τη σφαίρα να καταλήγει στον θώρακά του.

Αυτά τα ευρήματα αναμένεται να επιβεβαιωθούν κατά τη διάρκεια της νεκροτομής που θα γίνει την Δευτέρα από τον ιατροδικαστή. Στο εσωτερικό του καταστήματος βρέθηκε και ένας κάλυκας των 9ΜΜ, ο οποίος έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Κοντά στη σύλληψή του η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει στη διάθεσή της μία καθαρή εικόνα του δράστη και με φωτογραφίες του τον αναζητά πόρτα -πόρτα. Ο δράστης φαίνεται να είναι Έλληνας, και πολύ πιθανόν κάτοικος της ευρύτερης περιοχής με τους αστυνομικούς να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

 

Βίντεο - ντοκουμέντο

Μάλιστα, στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει και ένα βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της ληστείας, από κάμερα ασφαλείας διπλανού καταστήματος. Συγκεκριμένα, στις 3:55 τα ξημερώματα εμφανίζονται άτομα να κινούνται και να τρέχουν πανικόβλητα, λίγες στιγμές μετά το συμβάν. Τα ίδια λεπτά έγινε η κλήση στην ΕΛΑΣ για τη ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασισμένες στο βιντεοληπτικό υλικό, ο δράστης έχει ύψος περίπου 1,70, ήταν μαυροντυμένος, φορούσε γάντια και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής και με βάση όσα άκουσαν, το θύμα πριν δολοφονηθεί φέρεται να αντιστάθηκε, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο για μία περιοχή στην οποία σημειώνονται παρόμοια περιστατικά κυρίως από τοξικομανείς.

 

Το χρονικό

Το Σάββατο 6/11 στις 4:00 τα ξημερώματα ο 44χρονος υπάλληλος σε κατάστημα ψιλικών επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα αντιλήφθηκε ότι ένοπλος ληστής εισήλθε στο κατάστημα και προσπάθησε να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα πάνω στην πάλη ο δράστης να καταφέρει στο κεφάλι του άτυχου υπαλλήλου χτυπήματα με τη λαβή του όπλου και να προκληθούν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

lhsteia

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο δράστης έφτασε στο σημείο πεζός. Όπως είπαν άτομα που εργάζονται στην περιοχή, το θύμα δεν δούλευε πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και δούλευε κυρίως τις βραδινές ώρες.

44xronow

Ο άτυχος Μάριος πάλεψε να μείνει ζωντανός στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο έως το πρωί, για να καταλήξει, δυστυχώς, περίπου στις 9:00.

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis