Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:29 | 08/05/2017

Η προηγούμενη μεταφορά της στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, μια αντίδραση που επανέρχεται, αφού το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει εκ νέου τη μεταφορά της σε άλλο χώρο, πιθανότατα σε κτίριο που ανήκει στο υπουργείο Υγείας.

 

Αυτό που προβληματίζει το υπουργείο είναι το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο χρόνια, έχουν γίνει 150 συνεδριάσεις, και όπως όλα δείχνουν ο χρόνος είναι ακόμη μακρύς για να πέσει η αυλαία της υπόθεσης. Προ ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής δήλωσε ότι το υπουργείο προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να βρει λύση στο θέμα του χώρου διεξαγωγής της δίκης και πως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες.

Χθες πάντως οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατήγγειλαν τα σχέδια του υπουργείου, υποστηρίζοντας ότι «λειτουργεί αυταρχικά χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα επανειλημμένα αιτήματά τους. Οπως λένε, η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται να απομακρύνει και πάλι τη δίκη από τον φυσικό χώρο της, που είναι το Εφετείο της Αθήνας, θέτοντάς την μπροστά στην απειλή της υποβάθμισης και της περιθωριοποίησης.

 

«Αν η κυβέρνηση που πριν έναν χρόνο αναγκαζόταν να ταχθεί δημόσια υπέρ της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο άλλαξε γνώμη, ας αναλάβει τις ευθύνες της. Εμείς επισημαίνουμε ότι όποιος συμβάλει στην υποβάθμιση, την περιθωριοποίηση και τη δυσχέρανση της δημοσιότητας της δίκης προσφέρει αντικειμενικά υπηρεσίες σε εκείνους που προσβλέπουν και ωφελούνται από αυτές. Είναι αυτονόητο ποιοι είναι αυτοί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis